Hírek

Zárt kapus mérkőzésekkel és napi két edzéssel készül a Haladás VSE futsalcsapata

2021. július 29., 13:58

A bajnoki címvédő a liga egyik legerősebb együttese, a Veszprém otthonában kezdi meg az új évadot, majd ezt követően a Bajnokok Ligája selejtezőjében kell bizonyítania a vasi gárdának.

 

Zárt kapus mérkőzésekkel és napi két edzéssel készül a Haladás VSE futsalcsapata

Rövid, de intenzív felkészülés közepén jár az NB I-es bajnokcsapat, a Haladás VSE. A legutóbbi szezon aranyérmesének vezetőedzője, Juanra Calvo napi két edzéssel és felkészülési mérkőzésekkel próbálja a legjobb formába hozni tanítványait. Ez az időszak meglehetősen rövid, hiszen a Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette a 2021/2022-es szezon sorsolását és az augusztus 13-án rajtoló bajnoki nyitányon, a liga egyik legerősebb együttesének, a Veszprém otthonába látogatnak a vasi zöld-fehérek. A szombathelyiek mestere bizakodva várja a közelgő rajtot, miután zárt kapus mérkőzésen legyőzték 15-1-re a másodosztályú Sárvár együttesét.

Juan Ramon Calvo Rodriguez - vezetőedző, Haladás VSE
Nagyon örülök, hogy újra játszunk, és látom a csapatok, hogy jól akarják csinálni a gyakorlatokat, dolgokat. Mindent, amit gyakoroltunk, sikerült megvalósítanunk a legutóbbi meccsen. Szerintem ez az út, amin mennünk kell és remélem, hogy a következő meccseken így lesz. S remélem, hogy az első bajnokin, amikor játszunk a Veszprém ellen, akkor már kész leszünk.

Az edzéseken nemcsak állóképességet, hanem technikai elemeket, valamint a csapatjátékot is csiszolja a szakmai stáb. Ugyanakkor nagy figyelmet fordítanak arra is, hogy a közös munka jó hangulatban teljen.

Alasztics Marcell - játékos, Haladás VSE
Nyugodtan mondhatom, hogy jó hangulatban telnek az edzések. Másfél, lassan két hete edzünk, fokozatos a terhelés, az elején kicsit könnyebb edzéseink voltak, de utána hamar belecsaptunk a lecsóba. Igazából haladunk az úton afelé, hogy jól fel tudjunk készülni a bajnoki rajtra, valamint a Bajnokok Ligájára.

A Veszprém elleni szezonnyitó előtt már csak két felkészülési mérkőzést játszik a Haladás. Július 30-án, pénteken a Ferencváros otthonában lép pályára a szombathelyi együttes, ezúttal is zárt kapuk mögött, majd egy héttel később a TFSE alakulatával is összemérik erejüket a vasi futsalosok.