Hírek

Színház: Tartható a határidő

2010. július 06., 15:44
Nem várt nehézségek merültek fel az új színház építésénél, ám a kivitelező szerint tartható az őszi műszaki átadás. A gondot nem a felmerült problémák kijavítása okozza, hanem, hogy ezt is terveztetni, engedélyeztetni kell, ami időt vesz igénybe.
Színház: Tartható a határidő

Ma délután megérkeztek az első nézők a Weöres Sándor Színházba. Igaz, a Pálos Károly Családsegítő színházas táborának résztvevői előadást még nem, csak a gőzerővel zajló építkezést láthatták.

A 27 gyerek ma délután végigjárhatta az építkezést: megtudhatták milyen lesz a színpad, a nézőtér, az aula.

Molnár Domonkos
"Szerintem jó lehet, jó előadások lehetnek benne."

Rajczi Barnabás
"Biztos vagyok benne, hogy jó műsorok fognak benne lenni."

A Weöres Sándor Színház mind külsőleg, mind belsőleg teljesen megújul. Meláth Szilvia belsőépítész elképzelései szerint például ilyen lesz a színházterem, ilyen pedig az aula. Addig azonban sok munka van hátra, mondja a projektvezető. Őszre ígérte a kivitelező a műszaki átadást. 

Strobl Ákos, projektvezető - ZÁÉV Zrt.
"Tartható ez a határidő, bár vannak kényes pontok, amit tervezővel egyeztetni kell. Meg kell terveztetni, engedélyeztetni kell. Ezek mind befolyásolhatják a határidőt."

Az épület szerkezetkész állapotban van. Most kezdik meg például a homlokzati nyílászárók, valamint a gipszkarton válaszfalak behelyezését, a gépészeti szereléseket és a villanyszerelési munkákat.