Hírek

Volán regisztrációs jegy

2011. szeptember 09., 16:37

Évente több ezer regisztrációs jegyet adnak ki a Vasi  Volán Zrt. munkatársai. Az idősek azt mondják, ha nem lenne ilyen lehetőségük, nem is tudnák megengedni maguknak, hogy utazzanak. 2010 március 1-e óta kell regisztrációs jegyet  váltaniuk a helyközi és  távolsági járatokon azoknak, akik díjmentes  utazásra jogosultak.

Volán regisztrációs jegy

Ilyen regisztrációs jegyet kell váltniuk azoknak, akik szeretnék érvényesíteni a díjmentes utazásra való jogosultságukat. A regisztrációs jegy csak a helyközi és a távolsági járatokra érvényes, helyi vonalakon nem adnak ki.

"Általában a rendőrök, a vállalatunknál dolgozók, az öregek, és a hat év alattaiak"

A buszsofőr tapasztalatai szerint ők azok, akik naponta élnek a regisztrációs jegy lehetőségével. A kiadott biléták mennyisége azonban nagyban függ attól, van-e piac, vagy nagyobb rendezvény az adott településen.

Derdák Miklós - forgalmi üzletág-igazgató, Vasi Volán Zrt.
"A jelenlegi számok szerint havonta mintegy 100 ezer darab regisztrációs jegyet adunk ki. Ennek a megoszlása a következő: a 80%-t a 65 évnél idősebb, 10-10%-t pedig a hat éven aluliak, illetve az egyéb szabad jeggyel rendelkezőknek bocsátjuk ki."

Hetente többször is ellenőrzik, hogy az utasok váltottak-e regisztrációs jegyet. A busztársaság ez alapján képet kap az utasforgalomról, és az érintettek jó ötletnek tartják a rendszert. Sokan élnek az ingyenes utazás lehetőségével.   

"Meggondolnám azért,mert most már 300 forint egy jegy. Mi nyugdíjasok vagyunk, hála istennek nem veszik el."

A regisztrációs jegyet igénybe vehetik a 65 évnél idősebb európai uniós állampolgárok is, a tapasztalatok azt mutatják, erre főként a fürdővárosokba tartó járatokon van igény. A regisztrációs jegyet az adott járat buszsofőrjénél kell kérnie annak, aki díjmentesen szeretne utazni.