Hírek

Vevőcsalogató falfestmény a piacon

2020. május 21., 23:45

Fél tucatnyi önkéntes festi a szombathelyi vásárcsarnok fehér gipszkarton falát. Ez egy ideiglenes fal, amely a működő résztől különíti el azt, ahol most a felújítás zajlik. Most ez a csarnok hátsó része.

Vevőcsalogató falfestmény a piacon

“Szerintem valami vékonyabb ecsetet kellene, a vékonyabb gombákhoz, most viszont folytassuk ezzel a filccel, aztán majd legközelebb hozunk vékonyabb ecsetet!”

A színes, figyelemfelkeltő felületet vevőcsalogatónak szánja a piac vezetése.

Polákovics Marietta - ügyvezető igazgató - Szombathely Városi Vásárcsarnok
“A betérő vásárlók nem nagyon jöttek el a hátsó sorokig, illetve az üzletekig, mivel a fejrésznek a főbejárata, és két oldalsó bejárata megszűnt, azt találtuk ki, hogy a fejrészt a vásárcsarnok üzemelő részéről leválasztandó gipszkarton falat egy olyan képpel dobjuk fel, ami idevonzza a vásárlókat.”

A Magyar Kétfarkú Kutya Pártot kérték fel a festésre, hogy érdekes, izgalmas, és vicces ábrák is kerüljenek a falra - ez a tervek szerint olyan festmény lesz, amiért idejönnek a vásárlók, mert kíváncsiak rá.

Viszlayné Pavelkovits Petra - helyi vezető - Magyar Kétfarkú Kutya Párt
“Kétszer lealapoztuk a falat, ugyanis szükség volt rá, ugyanis ez egy nyers faanyag volt, kétszer lealapoztuk, most körülbelül egy hete elkezdtük felvázolni magát a képet, eredetileg úgy volt, hogy csinálunk egy látványtervet, de úgy döntöttünk, hogy inkább spontán, itt a helyszínen találjuk ki a dolgokat.”

Ennek ellenére egyeztettek az igazgatóval: Polákovics Marietta a kereskedők termékeiről, a (02:54-nél a grafikus)standok aktuális elhelyezkedéséről is tájékoztatta őket.

Keresztes Ádám András - grafikus
“Most jelenleg a gombák részét készítem, ugyanis reflektálunk arra, hogy éppen melyik pultnál melyik vásározó árusítja a portékáit, és most kihúzom filccel és fekete festékkel az alapozást.”

A 40 méter hosszú falat heti egy-két alkalommal festik, több óráig tart ilyenkor a munka. A több mint fél tucat önkéntes az alkotást előreláthatóan még hetekig készíti.