MNB
MNB - 2

Hírek

Vas megyei díjazottja is van a Családbarát munkahely pályázatnak

2013. január 23., 17:30

A szombathelyi Human Matrix Személyzeti Tanácsadó Kft. kisvállalkozás kategóriában nyerte el a címet. Az itt dolgozók rugalmas  munkaidőben végezhetik munkájukat, de egyéb módon is segíti a cég a munkavállalóik életét.

Vas megyei díjazottja is van a Családbarát munkahely pályázatnak

A cég speciális tevékenységének köszönhetően az itt dolgozók maguk osztják be a munkaidejüket, így egy -egy saját hivatalos ügy elintézése is belefér a napi programba. A Human Matrixnál 18 embert foglalkoztatnak, közülük többen pályakezdő fiatalok,de vannak idősebbek és kisbabás anyukák is.

Katona Izabella-ügyvezető igazgató
"Az utóbbi időben elég sok baba született nálunk. Folyamatosan mentek a kollégáim szülni és visszatértükkel nekik is megváltozott az életük és próbáltuk a munkánkat úgy alakítani, hogy beleférjünk mi is és a család is."

A vállalat sikeres volt már a Szívbarát és a Bringázz a munkába projekten is. A Családbarát munkahely pályázaton azt válllaták, hogy gyereksarkot alakítanak ki, ahol szükség esetén gyermekeik mellé felügyeletet biztosítanak. Hamarosan fedett biciklitárolót építhetnek, és munkájukat pedig a pályázaton nyert technikai eszközök is könnyítik majd.

Tóth Ildikó-tanácsadó
"Konkrétan 2 db laptopot pályáztunk meg, 2 db munltifunkciós eszközzel, amelyet egy gyesről visszatérő kismama otthoni munkáját tudjuk biztosítani. Valamint egy kolléganő, akinek idős hozzátartozója van, az ő otthoni munkavégzése tud így biztossá válni."

A Családbarát munkahely pályázatot 2000 óta hirdetik meg minden évben, 2011 óta az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális., család- és ifjuságügyért felelős államtitkársága ítéli oda a címet.