Hírek

Városi rangadót rendeztek a korosztályos kosárlabda-bajnokság alapszakaszában

2023. december 18., 23:26

Városi rangadót rendeztek a korosztályos kosárlabda-bajnokság alapszakaszában. Az U12-es pontvadászatban a Sportiskolás Lányok és a Harcos Sólymok fiú csapata is érdekelt volt.

Városi rangadót rendeztek a korosztályos kosárlabda-bajnokság alapszakaszában

Két szombathelyi együttes is pályára lépett hétvégén az U12-es korosztályos kosárlabda-bajnokságban. A Zalaegerszeg mellett a Szombathelyi Sportiskola lány valamint a Harcos Sólymok fiú együttese is érdekelt volt a Nagy Lajos Gimnáziumban megrendezett játéknapon. A zalaiak esélyeshez méltó módon mindkét vasi riválisukat legyőzték, ugyanakkor a legnagyobb figyelem épp a szombathelyi rangadót övezte. Bár mindkét együttes keretét betegség tizedelte meg, a hangulatra és az izgalmakra nem lehetett panasza senkinek. A találkozót a Sólyomfiókák kezdték jobban, közel 10 pontos előnyre tettek szert. Mitterstiller Eliza és Tóth Kíra vezérletével aztán a harmadik negyed derekától összekapta meg a Sportiskola. Egy 15-0-ás rohammal nemcsak fordítottak, hanem magabiztosan vezettek is. Az utolsó negyedben már nem tudott újítani a Sólymok csapata, így a Sportiskola együttese nyerte a városi rangadót.

Börzsönyi Judit - vezetőedző, Sportiskolás lányok U12

Én úgy gondolom, hogy az első meccsen nagyon szépen játszottak a kislányok - erről eddig nem volt szó - a Zalaegerszeg ellen kikaptunk, de ott nagyon-nagyon szépen játszottak. Itt, a fiúk ellen viszont nagyon küzdöttek és úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk.

A 63-48-as végeredmény ellenére a Sólymok vezetőedzője is elégedett volt, mivel tartalékos összeállításban is az utolsó pillanatig hajtottak a játékosok.

Plózer Petra - vezetőedző, Harcos Sólymok U12

Nekem nagyon tetszett, mert a lányok is ügyesek voltak, mindkét részen - az Egerszeg és a Sportiskolás lányok is. Örültem, hogy a szülők ki tudtak jönni megnézni a mérkőzéseket, hogy szurkoltak nekünk és a második mérkőzésen nagyon megdicsértem a fiúkat, mert szívüket-lelküket beletették és hiába lett vereség a vége, nekem ez egy győzelemmel ér fel, mert megvalósították azt, amit kértem tőlük.

A gyermek bajnokságban az ünnepek alatt pihenő vár a kosarasokra, majd a következő évben folytatódik a pontvadászat. A Harcos Sólymok és a Szombathelyi Sportiskola is két-két győzelemmel áll.