Hírek

Változatos körülmények az Iseum Rallye-n

2017. május 24., 16:29

Első nap porban, a második napon már sárban dübörögtek a furamokon a kocsik - az eső Herczig Norbertnek jött jól, ő kimondottan kedveli a szétázott talajt. Ismét az R5-ös Skoda Fábiával versenyző Herczig Norbert - Bacigál Igor nyerte az Iseum Rallyet, megvédve ezzel az országos bajnoki címét is.

Változatos körülmények az Iseum Rallye-n

A pénteki kvalifikácón nem szerepelt túl jól Herczig Norbert, így szombaton csak a 10. helyről tudtak indulni a murvás terepen - eredetileg a 8-9. helyre pályázott a páros. Ennek ellenére a legjobb időt mégiscsak ők futották a poros pályákon: a szombathelyi Rallye Katlanban és az Acsád-Szeleste távon is.

"Ez Herczigék R5-öse, tapasztaltan vitte a sárban a kocsit a Farkaserdőben. Egészen a célig tudták követni saját, kidolgozott taktikájukat.

Herczig Norbert - versenyző, az Iseum Rallye első helyezettje
“Az első versenynapon már volt egy nagyon pici előnyünk, ezt próbáltuk ma beosztani, de hála Istennek meg tudtuk fejelni, nagyon, nagyon örültünk annak, hogy jött az eső, és egy rallyes nyelven szólva dágványban kellett versenyeznünk, nekünk ez úgy érzem, hogy fekszik, jól választottunk abroncsot, jól vágtunk abroncsot, jól választottunk autót.”

Hadik András hangsúlyozta, hogy - Kertész Krisztiánnal az oldalán - egy jó versenyt zárt, de nem elégedett az eredménnyel, mert hibázott a Ford Fiestájával a vasárnapi első pályán:

Hadik András - versenyző, az Iseum Rallye második helyezettje
“Sajnos, így mondom, hogy sajnos másodikak lettünk, pedig egy nagyot csatáztunk a Norbiékkal, de a mai első gyorsaságin megpecsételődött… alapvetően örülünk.”

A Vincze Ferenc - Bazsó Attila páros állhatott a dobogó harmadik fokára r5-ös Skoda Fábiájával, erre egyébként Vincze számított is. Ő kimondottan a száraz pályát kedveli.

Vincze Ferenc - versenyző, az Iseum Rallye harmadik helyezettje
“Ezzel az autóval ez az első murvás… egy ilyen nehéz nap után.”

A negyedik a Ranga Péter - Szőke Tamás páros lett, az ötödik pedig - óriási csalódásukra - a Kazár Miklós, Ferencz Ramón páros. A  rallye dobogósainak Hende Csaba országgyűlési képviselő adta át a díjakat az Iseum előtt.

“Azt kívánom minden versenyzőnek, hogy hosszú élete, egészségben eltöltött sikeres pályafutása ...olyan sikeres, mint ez a mai versenynap volt.”

A rallye megfelelt az előzetes várakozásoknak: rekord mennyiségű nézővel, és átlagos mennyiségű versenybalesettel zárult a három nap. Igaz, hogy a legtöbb autó nem végzett karcmentesen - itt még a sárvédő is leszakadt, bár a fiúk mentek is tovább a szakaszon.

Az országos bajnokság végeredménye:
1. Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5) 1:15:30,4,
2. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) +47,7,
3. Vincze Ferenc, Bazsó Attila (Ford Fiesta R5) +59,3.