Hírek

Útfelújításra pályáznak az Áchim András utcában

2020. július 02., 13:43

Sorozatos kivitelezési problémák és a csapadékvíz-elvezetési munkálatok elhúzódása keserítette meg Oladon, az Áchim András és a szomszédos utcák lakóinak mindennapjait.

Útfelújításra pályáznak az Áchim András utcában

Jankovics Zoltán szerint például ebben a kereszteződésben a dugulás okoz gondot, a háza előtt pedig az, hogy nincs lejtése az ároknak, ezért rendszeresen áll benne a víz. (02:18 mutatja, meddig szokott állni benne a víz) Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szerint a garanciális munkákat a nyár végéig kell elvégeznie a kivitelezőnek, az önkormányzat azután veszi át a területet.

Az Áchim utca egyik lakója szerint a vízelvezetésnél jóval nagyobb gond évek óta az úttest állapota.

"Nem tudom, mikor készült el a körforgalom, amikor azt készítették, arra volt ígéret, hogy mivel az utcában keresztüljárt a helyijáratos busz, csuklósbuszok, hogy ezt helyre fogják állítani. Azóta is olyasmi ez az aszfaltburkolat, mint egy teknőspáncél. Középen fel van púposodva, meg darabokra van törve."

A vízelvezető árkok kialakításakor több tonnás munkagépek jöttek-mentek a környéken, ami további károkat okozott az aszfaltburkolatban. A júniusi közgyűlésen ezért döntöttek úgy a képviselők, hogy

pályázatot nyújtanak be a Belügyminisztériumhoz az utca felújítására.

Tóth Kálmán - önkormányzati képviselő
Én elég sok helyen jártam a városban, de tényleg ez az egyik leghányattatottabb sorsú utca volt, másfelől, ha körülnézünk, az állapota abszolút indolkolja, hogy felújításra kerüljön. A pályázat lényege az, hogy 50 százalék, de maximum  50 millió forint értékben támogatja a Belügyminisztérium a nyertes pályázatokat, 05:52

A burkolatfelújítás engedélyes és kiviteli tervei már korábban elkészültek, ennek alapján a mintegy 310 méter hosszú szakaszon  a beruházás 104 millió forintba kerülne. A pályázati támogatáson felüli összeget a város a Schaeffler-beruházás révén befolyt összegből fedezné. Sikeres pályázat esetén a burkolatfelújításnak legkésőbb 2021 végéig kell elkészülnie.