Hírek

Utazásszervezés a neten

2017. március 30., 15:34

E módszer veszélyeire és előnyeire hívták fel a figyelmet az Internet Fiesta keretében a könyvtárban. Az előadáson konkrét internetes oldalakról, mobil applikációkról is tájékoztatták a téma iránt érdeklődőket.

Utazásszervezés a neten

Látnivalók, szállásfoglalás, az utazás megtervezése - ezzel a három témakörrel ismerkedtek meg az érdeklődők az Internet Fiesta egyik előadásán. Így olcsóbban, az egyéni igényeket figyelembe véve lehet bejárni hazánkat és más országokat is - legalábbis, ha ügyesen használjuk a lehetőségeket.

Leibinger Csaba - résztvevő
“Kimondottan rossz tapasztalatom még nem volt, és pont ennek köszönhetően, hogy előre tájékozódtam az interneten, és sokkal könnyebb volt az utazás megszervezése vagy a szállásfoglalás adott esetben.”

A népszerűbb, jól ismert oldalakon érdemes tájékozódni, ismerősök véleményére is lehet hagyatkozni - ez is elhangzott az előadáson. Fontos szempont, hogy az adott honlap mennyire professzionális: ha nem az, inkább ne alkalmazzuk.

Waldinger Dóra - tájékoztató könyvtáros, Berzsenyi Dániel Könyvtár
“Rejthet veszélyeket, ha magunk szervezzük meg ugye az utazásunkat, ezért alaposan meg kell fontolnunk, hogy hol foglalunk szállást, hova utalunk el pénzt, de éppen ezért olyan oldalakat fogok ajánlani, amelyek megbízhatóak, saját tapasztalat alapján is, de a többi felhasználó értékelése alapján is.”

Az Internet Fiesta keretében országos témákat dolgozott fel a könyvtár. Nem csak az utazással, de a biztonságos és hatékony internethasználattal - honlapokkal, mobil applikációkkal - is foglalkoztak.

Nagy Éva - igazgató, Berzsenyi Dániel Könyvtár
“Szerveztünk például fiatalok, iskolás korúak számára olyan előadást, ahol az internet veszélyeiről tájékozódhattak; és volt a kollégák számára is ugyanilyen témában egy kis beszélgetés, hiszen mi is ezzel dolgozunk, és ez nagyon fontos számunkra is.”

Az idősebb korosztálynak is szerveztek számítógépes tanfolyamot, mint minden évben. Az idén egyébként az internetkultúra iránt minden eddiginél nagyobb érdeklődést tapasztaltak a könyvtárban.