Hírek

Ünnepi Könyvhét

2010. június 07., 09:14

Mintegy 400 könyv jelent meg a 81. ünnepi könyvhétre, főleg magyar kortárs írók és írónők tollából. A rendezvényt idén is a város támogatásával szervezte meg a Berzsenyi Dániel Könyvtár. A programok közt szerepelnek író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, de a legkisebbekről sem feledkeztek meg a szervezők.

Ünnepi Könyvhét

A Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar fiataljai nyitották meg az idei könyvhét programsorozatát, és Szecsődi Krisztián dedikálta Cinke fogat című kötetét. Ezúttal a megszokottnál kevesebb, csak 6 pavilonban árusítják az újonnan megjelent és az eddigi legnépszerűbb kiadványokat. Bár egyre kevesebben vásárolnak könyvet, a tér megtelt érdeklődőkkel.

Varga Nárcisz - könyvkereskedő

"Évről évre van visszesés, de még mindig van, ahogy itt a téren is láthatjuk vannak érdeklődők és vásárlók is. Azt gondolom, hogy aki tényleg szeret olvasni nem sajnálja a 2000 forintot, mert annyiért is lehet már szép, igényes könyvet venni, vagy mesekönyvet."

Idén a könyvhéttel párhuzamosan már 9. alkalommal rendezik meg a gyermekkönyvnapokat. Közel 40 új a gyerekirodalmi kiadvány jelent meg, hogy a legkisebbek is megtalálják a számukra megfelelő olvasnivalót. A könyvtéren a helyi kiadók is képviseltetik magukat, a következő napokban pedig dedikálnak is a helyi írók.

Havasi Sándorné - könyvkereskedő

"Szombaton jön majd a Devecsery László, Balogh József és a grafikusuk a Szkladányi Annamária, Jön Bősze Éva, Fűzfa Balázs, Pete György és Bauer Péter."

Az alkotók új könyveiket népszerűsítik a könyvhéten. A vásárlók a már ismertebb, klasszikus köteteket keresik, de érdeklődnek az újak iránt is. A könyvkedvelőket nemcsak olvasással kapcsolatos, hanem kulturális programokkal is várják.