Hírek

Ünnepi és egyben alakuló közgyűlés

2014. október 27., 16:10

Az október 23-i ünnepi közgyűlés egyúttal az új szombathelyi testület alakuló ülése is volt. A képviselők átvették megbízólevelüket, és letették esküjüket. Ezzel kezdetét vette a város következő ötéves önkormányzati ciklusa.

Ünnepi és egyben alakuló közgyűlés

Megtelt a Városháza nagyterme az ünnepi alakuló közgyűlésre. Hende Csaba beszédében az elmúlt négy év történéseit, fejlesztéseit sorolta, hangsúlyozva: vége a kampánynak, kezdődik a munka, együtt kell dolgozni a városért.

Hende Csaba - honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő
"Öt év túl hosszú idő ahhoz, hogy elvesztegessük, és elszalasszuk azokat a lehetőségeket, amelyek előttünk állnak a jövőben. Most többre lesz szükség, mint korábban bármikor. A választók olyan konstrukciót állítottak össze, ami bölcs belátást követel tőlünk."

A helyi választási bizottság elnöke ismertette a választás eredményét, majd Puskás Tivadar újraválasztott polgármester, és a mandátumot nyert képviselők sorra átvették megbízólevelüket.

"Én, Puskás Tivadar becsületemre és lelkiismeretemre fogadom."

Elsőként Puskás Tivadar, majd a húsz képviselő is ünnepélyesen letette hivatali esküjét, és mindannyian aláírták az esküokmányt. A polgármester november 3-án délelőtt 10 órára összehívta a közgyűlést. Aznap este fél 7-kor a baloldali frakció kezdeményezésére rendkívüli ülés kezdődik, amelyen tíz napirendi pontot tárgyalnak majd. A Szervezeti és Működési Szabályzat, a rendezési terv és az idei költségvetés módosítása mellett az önkormányzati tulajdonú társaságok beszámolói és a fizetőparkolók rendje is terítékre kerül. Várhatóan döntenek a bizottsági struktúráról, megválasztják a tagokat, és egyéb személyi kérdésekben is határoznak.