Hírek

Ünnepélyesen átadták a 86-os főút Szombathely és Vát közötti szakaszát

2014. július 24., 19:36

Háromhetes próbaüzemben már használhatták az autósok a mintegy 9,2 kilométeres útszakaszt. Most 110 kilométer per órás sebességgel lehet haladni a kétszer két sávon. Két év múlva Szombathely és Győr között végig ugyanilyen minőségben autózhatunk.

Ünnepélyesen átadták a 86-os főút Szombathely és Vát közötti szakaszát

Mintegy 9 kilométeres része újult meg a 86-os főútnak. A Vát és Szombathely közötti szakasz 7 milliárd forintba került, hat év alatt pedig a kormány 100 milliárd forintot költ a 86-os főútra – erről is beszélt az avatón Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője.

Hende Csaba – országgyűlési képviselő, honvédelmi miniszter
„Ma Magyarország élén, Orbán Viktor vezetésével olyan kormány áll, amely ismeri ennek az útnak a jelentőségét, tudja, hogy Szombathely és a Nyugat-Dunántúl fejlődéséhez ez elengedhetetlenül szükséges.”

Az új útszakasz határidőre készült el. Biztonságosabb lett a közlekedés, valamint Szombathely városa és a környező települések jobb elérése vált lehetővé.

Puskás Tivadar – polgármester
„Szombathely jó útját folytatni kell. Most nem csak átvitt értelemben, hanem valóságos értelemben is: Szombathely jó úton jár.”

Egymillió tonna földet mozgattak meg a kivitelezők és 100 ezer tonna aszfaltot használtak fel az útszakasz megépítéséhez.

Németh Miklós – ügyvezető, Szombathely MK 86 Konzorcium
„Köszönöm szépen a türelmüket, hiszen ez önöknek egy hatalmas nagy teher volt, amíg itt mi túrtunk-fúrtunk és építettük az utat – de azt hiszem, kost már látja mindenki, hogy ez mennyire megérte.”

A teljes, több mint 90 kilométer hosszú Győr–Csorna–Szombathely gyorsforgalmi út 2016 nyarára lesz kész.