Hírek

Újperinti felújítások

2016. szeptember 26., 15:55

Csány Péter plébános áldotta meg vasárnap az újperinti városrész felújított egykori plébániaépületét és a temető kerítésénél álló, ugyancsak nemrég megszépült szoborfülkét.

Újperinti felújítások

A Segítő Szűz Mária-templom megépülése előtt miséző helynek is számított az egykori újperinti paplak. Az ház ma keresztény közösségi térként működik.

Puskás Tivadar - polgármester
Egy városrész, egy közösség számára fontos, hogy mindig legyenek olyan terei és területei, amelyek közösségi terek. Egy évvel ezelőtt voltunk itt Ágh Péter képviselő úrral és akkor határoztuk el, hogy a volt plébániaépületet, ami közösségi házként szolgál, megújítjuk.”

Önkormányzati és pályázati támogatásból korszerűsítették az épületet. A szakemberek megszüntették a vizesedést, a ház új szigetelést kapott, és átfestették. A vasárnapi misét követően áldotta meg plébános, a hívek körében.

P. Csány Péter - plébános
“Ezek a megújulások beszélnek az életről, az elevenségről, és aki elmegy itt, látja a legszebb házat, látja, hogy itt élő közösség van, vagy kell lennie.”

Megszépült az újperinti temető sarkán álló szoborfülke, és a benne elhelyezett a Mária-alak is.

Ágh Ernő - önkormányzati képviselő
Közös összefogással jött létre ez a felújítás. Megkerestem a temetkezési vállalat vezetőjét, a külső tatarozást ők végezték, a szobor felújítását a képviselő keretemből tettem meg.”

A városrész képviselője négyszázezer, az önkormányzat pedig kétmillió forinttal járult hozzá a felújítási munkálatokhoz.