Hírek

Újabb közjóléti beruházás indul a szombathelyi Parkerdőben

2018. szeptember 21., 15:08

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. egy úgynevezett pihenőpontot hoz létre, ahol nem csak szociális helyiségek kapnak helyet, hanem a kirándulók ivóvízhez is juthatnak. A legfontosabb pedig az, hogy egy földbe süllyesztett, korszerű szelektív hulladékgyűjtőt is elhelyeznek.

Újabb közjóléti beruházás indul a szombathelyi Parkerdőben

Jó idő esetén sokan keresik fel a parkerdei pihenőhelyet, szívesen jönnek ide piknikezni, vagy sportolni. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. 2013-ban mintegy 40 millió forintból újította fel a közjóléti létesítményeket, fabútorokat, sütőhelyeket. Most újabb fejlesztés előtt áll a terület.

Bakó Csaba – vezérigazgató-helyettes, Szombathelyi Erdészeti Zrt.
Egy úgynevezett pihenőpont épület kerül kialakításra közel 100 m2-en a parkerdei parkolóban. Ennek a legfontosabb része a szociális helyiség lesz, férfi, női, illetve mozgássérült wc-t fogunk benne elhelyezni. Lesz egy előtere, és vízvételi lehetőség.

Régi probléma oldódik meg az új beruházással, hiszen nem csak szociális helyiség épül wc-vel és ivóvízvételi lehetőséggel, hanem egy korszerű, földbe süllyesztett szelektív hulladékszigetet is létrehoznak. Ez várhatóan hosszú távra megoldja a Parkerdőben krónikussá vált szemét elhelyezési gondokat. A pihenőhelyet ma is kamerarendszer őrzi, amit szintén felújítanak, és már nem az erdészethez, hanem a közterület-felügyelethez kötik be azt, ahol folyamatosan figyelemmel kísérhetik a helyszínt. Az erdészet állandó gondnokot is alkalmaz majd.

Zárva van a parkerdei közkedvelt játszótér, amely 2007-ben készült több mint 2000 m2-en, mostanra a játékok többsége már nem teljesen biztonságos.

Bakó Csaba ismét
Egy szakértő egyenként felmérte a játékokat, és 3 játék kivételével kisebb-nagyobb hibák miatt ezeket balesetveszélyesnek nyilvánította, úgyhogy Szombathelyi Erdészeti Zrt. idén a javítási igényt fel fogja mérni, és vagy a játékok javításával, vagy újak elhelyezésével jövő év májusára újraépíti a játszóteret.

A játszóteret a jövő évi Madarak és Fák Napján vehetik birtokba a családok. Az 50 millió forintból megvalósuló pihenőpont pedig várhatóan 2019 végére épül meg. A beruházáshoz szükséges a város rendezési tervének módosítása is.