Hírek

Új városliget épülhet Szombathelyen

2013. október 15., 16:30

Több mint 724 millió forintból folytatódik a városfejlesztés Szombathelyen – jelentette be Puskás Tivadar polgármester. 6 projektből áll a fejlesztés, jórészt a Csónakázó tó környéke újul meg mintegy 2 év alatt.

Új városliget épülhet Szombathelyen

Az önkormányzat integrált városfejlesztési terveinek harmadik üteme valósulhat meg az elnyert több mint 724 millió forintból.

Puskás Tivadar – polgármester
„Tehát az IVS három keretében most az „Új városliget építése Szombathelyen” címet viselő projektnek, pályázatnak vagy tervnek a megvalósítására nyertünk megfelelő mennyiségű pénzt.”

Sport és rekreációs céllal fejlesztik az érintett területet: összesen 6 kisebb projektből áll a fejlesztés. Egyik része, hogy kívül-belül megújul a Mesevár óvoda. Megszépül az Emlékmű környéke, ahol például parkolóbővítésre is jut pénz. A legnagyobb építkezések a Csónakázó tó környékén lesznek: futópályák és vizes látványosságok épülnek, a tervek szerint lesz úszó színpad is és az egész szigeten közösségi teret alakítanak ki.

Domina Ákos – projektiroda vezető
„Itt játszótereket, közösségi rendezvényhelyszín kialakítására kerül sor és nem hagyhatjuk figyelmen kívül a csónakázási lehetőséget sem a Csónakázó tón, új csónakkikötő kialakítására fog sor kerülni. Természetesen mindezekhez a könnyű, akadálymentes megközelítési lehetőséget is biztosítani fogja a projekt.”

Az új szombathelyi városliget 2015 nyarára készül el, gazdaságélénkítő hatást is vár a megújulástól az önkormányzat. A városfejlesztés pedig az anyagi források függvényében folytatódik majd Szombathelyen.