Hírek

Új tető kerül a zsinagógára

2010. március 29., 17:15
Csütörtökön kezdődik a zsinagóga tetőszerkezetének felújítása. A hírt Mérei Tamás, a szimfonikus zenekar igazgatója jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján. Az együttes vezetője arról is beszélt, hogy ősztől új bérletsorozattal várják a koncertlátogatókat.
Új tető kerül a zsinagógára


A szombathelyi szimfonikusok nemrég egy jótékonysági hangversenyen 380 ezer forintot gyűjtöttek össze a Markusovszky Kórház gyermekonkológiai osztálya számára. A koncertet a Rotary Klubbal karöltve szervezték meg.

Dr. Tarján Jenő- elnök, Vas megyei Rotary Club
"Azok, akik nemcsak szegények, hanem olyan értelemben, hogy nem tudnak a kultúrához hozzáférni a szegénység miatt, ezt is támogatja a Rotary."

Felújítják a Bartók Terem szomszédságában található zsinagógát. A munka az udvaron kezdődik, itt tartják ugyanis május elején a Mediawave fesztivál programjait.

A zsinagógán két nagy, és tizennégy kisebb hagymakupola található. Bádogburkolatuk nagyon elhasználódott, így az épület több helyen beázik. Több törött ablakot is kicserélnek,  a szigetelés megújításától pedig a fűtésszámla csökkentését várják. Az elmúlt hetekben két kőből készült csillag zuhant a szomszéd épület tetejére, így ezeket is megerősítik. A munkák összköltsége 15 millió forint lesz.

Mérei Tamás - igazgató, Savaria Szimfonikus Zenekar
"Miután a zenekar egyedül képtelen lenne ezt előteremteni, ezért külön hálásak vagyunk Szombathely önkormányzatának, akik ezt az akut problémát orvosolják."

A szimfonikusok szeptembertől új bérletsorozattal várják a koncertlátogatókat. A megszokott szimfonikus sorozat mellett külön várják a kamarazene kedvelőit, újdonságként pedig négy előadásból álló operabérletet adnak ki, ezeken a koncerteken az ország legjobb karmesterei állnak a szombathelyi szimfonikusok élén.