Hírek

Új kosárlabdapálya épült a Bolyai iskola udvarán

2018. szeptember 24., 13:54

A minisztériumi forrást szülői összefogással egészítették ki.

Új kosárlabdapálya épült a Bolyai iskola udvarán

A hagyományos iskolai családi nap keretében adták át a Bolyai új sportpályáját. Amíg a kisebbek az ugrálóvárban játszottak és élőcsocsóztak, addig a nagyobbak és a tanárok az avatóceremónián vettek részt.

Papp Tibor - igazgató, ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
“Amikor megpályáztuk ennek a felújítási költségét, akkor még a Nyugat-magyarországi Egyetemhez tartoztunk, majd ezt követően már az ELTE égisze alatt hajtottuk végre ezt a beruházást. Aminek nagyon örülünk, hogy az ELTE  is szívügyének tekintette, hogy megújítsuk itt ezt a kosárlabdapályát, úgyhogy az ő műszaki irányításuk mellett 15 millió forintból újítottuk föl ezt a területet.”

A sportért felelős alpolgármester arról beszélt, hogy nagy a jelentősége azoknak a  fejlesztéseknek, amelyekkel a digitális világ vonzásában élő ifjúságot lehet megszólítani.

Koczka Tibor - alpolgármester
“Amikor arról beszélünk, hogy a fiatalokat a különböző kütyük mellől hogyan tudjuk a sport számára megnyerni, akkor úgy gondolom, ahhoz ilyen körülményeket, 21. századi körülményeket kell teremteni, mint amit most sikerült megvalósítani.”

A minisztériumtól elnyert 9 millió forintos támogatást többségében olyan politikusok egészítették ki képviselői keretükből, akik maguk is kötődnek a Bolyaihoz. Fél-fél millió forinttal járult hozzá a kiadásokhoz Nemény András, Szuhai Viktor, Kopcsándi József, Ipkovich György és Lendvai Ferenc, míg Molnár Miklós 3 és fél millió forinttal pótolta ki az összeget.

Molnár Miklós - alpolgármester
“A városi közgyűlésből pártoldaltól függetlenül, több oldalról járultak hozzá ahhoz, hogy ma ez a pálya rendelkezésére áll a gyerekeknek. Méltó iskola méltó gyerekekkel, méltó tanárokkal már részben méltó infrastrukturális körülmények között tud dolgozni a jövőben.”

Az első mérkőzéseket tanárok, diákok, egykori válogatott kosárlabdázók játszották a frissen elkészült pályán. Most az első ütem valósult meg. A több mint ezer iskolás igényeit kiszolgáló pálya a tervek szerint később korszerű gumiborítást kaphat.