Hírek

Új bemutatóra készül a Mesebolt Bábszínház

2014. október 22., 19:20

Jevgenyij Svarc: Az elvarázsolt testvérek című, orosz népmesére építő történetét állítják színpadra. A darab az anyai szeretetről, emberi kapcsolatokról, elszakadásról, áldozathozatalról fogalmaz meg üzenetet a néző számára. A premier vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődik az MMIK nagyszíndapán.

Új bemutatóra készül a Mesebolt Bábszínház

"Jobban szeretek ugyan hátulról, lesből támadni, de alkalomadtán szemtől szembe is."

A ravasz Zöldboszorka elvarázsolt két fiút, akik otthonról elszökve a birodalmába tévedtek. Anyjuk a keresésükre indul. Hogy kiváltsa fiait, szövetséget köt a boszorkánnyal és a szolgálójává válik. Segítőjévé szegődik Mihail Dörmögics, a medve, Golyhó, a kutya, Macsek Ivanovics a kandúr és Ivanuska a legkisebb fiú. A darab mély érzéseket mutat meg egy misztikus világban.  

Kovács Géza - igazgató, rendező, Mesebolt Bábszínház
Az anyai áldozatvállalásról, hogy mit képes vállalni, hogy megmentse a gyermekeit az elvarázsolt létből. Ezek komoly mondatok, de nagyon erős humorral kiváló, vicces karakterekkel megtűzdelt előadásról van szó."

A színészek dolgát nehezíti, hogy maszkot viselnek, így a mimika helyett mozdulatokon keresztül kell megfogalmazniuk a figurát. A darabban két új társulati tag mutatkozik be: a kandúr szerepében Janicsek Pétert láthatja a közönség, a gyermekeit egyedül nevelő, szinte férfias karakterű anyát Guary Szandra formálja meg.  

Guary Szandra - bábszínész
"Vannak olyan vonásai, amik bennem is elég erőteljesen megvannak. A kitartás, és az, hogy felszívom magam, és elérem a célom, mindenáron."

Kovács Géza örömmel számolt be arról, hogy a bábszínház Tíz emelet boldogság című egyszemélyes darabjának főszereplője Hannus Zoltán nyerte Kecskeméten a Magyar Bábművészek Szövetségének díját. Mint mondta, nehezített pályán mozognak, mert a munkakörülmények nem éppen ideálisak, a társulat tagjai azonban így is rengeteget dolgoznak: ez az évad 350 előadást tartalmaz. Új darabbal készülnek a Szent Márton-emlékévre, és már vannak tervek a bábszínház jövpre esedékes 20. születésnapjának megünneplésére is.