Hírek

Tűzoltónap

2018. szeptember 24., 13:57

Negyedik alkalommal találkoztak a megye hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltói szombaton a Fő téren. Összetartozásuk jeleként lakatokat helyeztek el egy bontóbaltán.

Tűzoltónap

Június 8-án és 9-én a rendkívüli időjárás miatt kellett mozgósítani a megyei mentőcsoportokat, önkéntes tűzoltókat és polgárőröket. Körmend és Szentgotthárd térségében több településen is szükség volt a segítségre.

Az együttes munka fontosságát hangsúlyozta a tűzoltónapon a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.

Bognár Balázs – igazgató, Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
„Nem mehetünk el amellett, hogy a Vas megyét sújtó káreseményeket - legyen szó akár szabadtéri tűzesetekről, műszaki mentésekről, vagy ami a legjellemzőbb, extrém időjárási események, viharok okozta káresetekről – ezt csak közösen lehet felszámolni”

Félszáz gépjármű és négyszáz tűzoltó sorakozott fel a Fő téren. A megjelenteket Illés Károly alpolgármester köszöntötte.

„Hihetetlen erőt sugároznak így, együtt felvonulva egyébként a háttérben a járműveikkel. És ezt az erőt képviselve tudjuk, hogy biztonságos a megyénk az önök együttműködése kapcsán. Hadd fejezzem ki köszönetemet és hálámat, ahogy vigyáznak ránk, és ott vannak, segítenek a bajban”

Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke Szent Flórián Emlékplakettet vehetett át a katasztrófavédelmi feladatok támogatásáért. A politikus megköszönte a hivatásosok és az önkéntesek elmúlt évi munkáját.

„Most esik az eső, de ha valaki tűzoltó és szereti a hivatását, szereti az önként vállalt feladatát, akkor örülhet is ennek az időnek, hiszen tűzcsillapító hatása van ennek az esőnek. Szerencsére nem katasztrófahelyzetben állunk most itt.”

A tűzoltók, együvé tartozásuk jeleként emléklakatokat helyeztek el az erre az alkalomra készült bontóbaltán.

A program különböző bemutatókkal folytatódott.