Hírek

Túraautó versenyző az LUK-ban

2017. június 19., 16:27

Kötetlen beszélgetésre érkezett Szombathelyre a német túraautó bajnokság egyik sztárja. A Schaeffler vállalatcsoporthoz tartozó LUK Savaria Kft. meghívását fogadta el Mike Rockenfeller, aki a cég színeiben 2013-ban megnyerte a  német bajnokságot, és az idei jó eredményei okán jó eséllyel indult a hétvégén a Hungaroringen megrendezett versenyen. A gyár buszt is indított a bajnokságra.

Túraautó versenyző az LUK-ban

Új versenyautók, átdolgozott szabályzat, sikerek és nehézségek – többek között ezekről beszélt a német túraautó-bajnokság jól ismert versenyzője, Mike Rockenfeller az LuK Savaria Kft. munkatársainak. A gyár közönségtalálkozóra hívta a 2013-as bajnokot, aki az idei versenyeken is pontszerző helyen végzett eddig. A Schaeffler-cégcsoport színeiben induló autóversenyzővel a nagyvállalat ügyvezető igazgatója beszélgetett, és a dolgozók is tehettek fel kérdéseket.

Mike Rockenfeller - autóversenyző
Nagy megtiszteltetés, hogy a Schaefflert képviselhetem a versenypályán, és győzhetek is. Az utóbbi két év nem sikerült olyan jól, de remélem, most ismét a dobogóra állhatok. Fontos, hogy Budapesten szorítanak értem a cég dolgozói. Nagyon jó volt eljönni ide, és látni, hogy van érdeklődés.

Az autóipari alkatrészeket gyártó vállalat a közönségtalálkozón a bajnokéval megegyező sapkákat, pólókat, valamint autóversenyzős társasjátékot is kisorsolt a dolgozók között..

Michael Reinig - ügyvezető igazgató, LuK Savaria Kft.
Úgy gondolom, hogy dolgozóink közül nagyon sokan követik is ezt a versenysorozatot. Amikor Mike eljön hozzánk egy-egy ilyen interjúra, az nagyon pozitív a munkavállalóink számára, jobban tudnak azonosulni azzal, amit itt csinálunk.

A cégcsoport két magyar gyárából is indítottak buszokat a hétvégi német túraautó bajnokságra, amelyet a Hungaroringen rendeztek. Szombathelyről százan szurkolhattak személyesen a versenyen.

Varga Zoltán - mérnök, LuK Savaria Kft.
Az utóbbi időben, mióta Mike utoljára itt járt nálunk, azóta követem, amennyire lehet, akár a fb-kon, twitteren és a tévében is követem a futamokat.

Mike Rockenfeller elhozta Szombathelyre 2014-es autójának makettjét is. Elmondta, a versenyautók ma már csak külsőleg hasonlítanak a szériaautókra. A közönségtalálkozó végén csoportképek is készültek a bajnokkal. A versenyzőnek nem sikerült túl jól a magyar futam, ugyanis hatalmas küzdelem után csak a 4. helyet szerezte meg.