Hírek

Történelmi eredménnyel zárta a szezont a SzoESE női kosárlabdacsapata

2021. június 17., 17:50

Szabó László tanítványai remek idényt futottak, és végül a harmadik helyen végeztek az amatőr NB I-ben.

 

Történelmi eredménnyel zárta a szezont a SzoESE női kosárlabdacsapata

Fantasztikus szezont produkált a Szombathelyi Egyetemi SE női kosárlabdacsapata, amely a másodosztálynak számító amatőr NB I Zöld-csoportjában bronzérmet ünnepelhetett a bajnokság végén. A lányok egy bravúros nyolcmeccses győzelmi sorozattal kezdték a pontvadászatot és egészen a végsőkig harcban voltak az első helyért, az aranyérmes TFSE csapata mindössze egyetlen győzelemmel szerzett többet. A szombathelyiek végül 21 sikerrel és 5 vereséggel állhattak fel a dobogó harmadik fokára. Ezzel a SzoESE és a Vas megyei női kosárlabdázás történetének egyik legsikeresebb szezonját érték el.

A telefonnál: Szabó László - vezetőedző, Szombathelyi Egyetemi SE
“Gyakorlatilag az első három csapat kiemelkedett ebből a csoportból, közte voltunk mi is. Igazából nagyon pici dolgokon, egy-egy egymás elleni eredményen, egy-egy nem várt győzelmen vagy vereségen múlott csak, hogy most a dobogó harmadik helyét szereztük meg. Összességében elégedettek lehetünk, a lányok egész évben küzdöttek hajtottak és nagyon szép eredmény értek el ezzel a harmadik helyezéssel.”

A tréner kiemelte, hogy csapata látványos támadójátéka a szezon során egyértelműen kiemelkedett a mezőnyből, és inkább védőoldalon a lepattanózásban akadtak hiányosságaik. Ha ebben tudtak volna előrelépni, akkor még szebb érmet zsebelhettek volna be. Egyetemi csapat lévén rengeteg változás várható a keretben. A SzOESE vezetőedzője szerint emiatt nehéz szezon elé néznek az ősztől.  

A telefonnál: Szabó László - vezetőedző, Szombathelyi Egyetemi SE
“Várjuk azokat az érkezőket, akik esetleg a szombathelyi egyetemen képzelik el a jövőjüket. Az a legnagyobb problémám, hogy az utánpótlás-csapatunkból idén nem került fel játékos, így igazából nagyon kevesen vagyunk. Nagyon bízom benne, hogy érkeznek az egyetemre olyan kislányok, akik kosárlabdázni is szeretnének, és bízom benne, hogy akár hasonló vagy még jobb szezont tudunk futni. Hozzáteszem, ezt a szezont megismételni nagyon nehéz lesz, azt gondolom.”

A lányok várhatóan augusztusban kezdik meg az alapozást a következő szezonra.