Hírek

Tizenötödik alkalommal rendezték meg Szombathelyen a Sri Chinmoy Maratont

2014. július 21., 17:56

A rendezvény ezúttal részvételi csúcsot hozott, ugyanis a nagy hőség ellenére is  több mint százan vágtak neki a különböző távoknak.

Tizenötödik alkalommal rendezték meg Szombathelyen a Sri Chinmoy Maratont

100-130 futó vágott neki a tizenötödik alkalommal megrendezett szombathelyi Sry Chinmoy Maratonnak. A futók az Emlékmű közeléből rajtoltak, majd a Parkerdő irányában  kialakított pályákon teljesítették a távot. Az indulók között a fiatalabbak vitték a prímet, de az idősebb korosztály is szép számban képviseltette magukat.

Flór Piroska szervező
“Nagyon fontos az egészséges életmódra nevelés. A sport szeretetének megismertetése, megkedeveltetése, hogy aki nem versenyszerűen sportol, hanem hetente pár kilométert tegyen meg. Lehet látni családokat, akik a gyerekeket hozzák magukkal. Ők is a sport szeretetére neveljék az egész családot tulajdonképpen.”

A futók három különböző táv közül választhattak. A legedzettebbek  egy komplett maratont teljesíthettek, de dönthettek a 21 vagy a 8 kilométer mellett is. Az indulók között sok profi sportoló is felbukkant, ami nem is csoda, ugyanis ezeket a távokat csak alapos felkészülés után lehet végig futni.

Major Ferenc atléta
“Hallottam sokat róla. A pálya nem egyszerű a futók számára, nagyon változatos terep. maratonistákat nem irigylem, mert rengeteg domb van benne. Pont ezért még soha nem futottam rajt. Éppen itt az ideje, hogy kipróbáljam. Igaz a rövidebb távot futom, a nyolc kilométer.”

A szervezők a verseny végén a különböző kategóriák helyezettjeit érmekkel jutalmazták. A rendezők az idei nagy sikeren felbuzdulva már elkezdték a jövő évi erőpróba előkészítését. Addig azonban több városban is tartanak Sry Chinmoy futást. Ősszel például a közeli Győrben versenyezhetnek a sportág szerelmesei.