Hírek

Téli sportok

2018. január 18., 14:26

Kedvezőek most a feltételek a téli sportokhoz a szomszédos Ausztriában, sokan ki is használják ezeket. A központi szervezés mellett egyre nagyobb teret nyer az egyéni foglalás: a családok saját kézbe vették az ügyintézést.

Téli sportok

Az ausztriai Lackenhof ezekben a téli hónapokban évről évre megtelik magyar, köztük szombathelyi síelőkkel. Egyre kedveltebbek a téli sportok, és az utazási irodák tapasztalata szerint az utazók ma már többnyire maguk intézik a foglalást.

Mátyás Tiborné - ügyvezető, Gabbiano Travel
“Elsősorban a családok azért a közeli steiermarki, illetve az alsó-ausztriai síközpontokat keresik fel. Viszont akik már profi síelők, ők már elmerészkednek Tirolba, illetve a karintiai tartománynak a magashegyeire. Illetve a salzburgi tartományba ugyanúgy.”

A jó megközelíthetőség, a sok pálya vonzó a családosok számára. A szállástípusok közül leginkább a hotelt keresik, de ennél az irodánál népszerűek a kandallós alpesi fakunyhók is, amelyek baráti társaságoknak ideálisak. És bár a hangsúlyok eltolódtak, azért az iskolai és a városi szervezés iránti igény sem csökken.

Havasi Attila - diáksport ügyintéző, Polgármesteri Hivatal
“Az önkormányzat a diáksítáborokat támogatja, ezért a diákok, illetve a szülők számára talán megfizethetőbb. Nagy hangsúlyt próbálunk fektetni a szakmai oldalára, tehát hogy valóban olyan képzésben részesüljenek a gyerekek, hogy magabiztosan tudjanak aztán a későbbiekben a pályán mozogni. Ezekben a táborokban általában a tudásuk nem egyforma a résztvevőknek.”

A biztonság azonban mindenki esetében egyformán fontos, ezért a bukósisak, a megfelelő felszerelés és a szükséges biztosítás ajánlott. Legközelebb február végén lesz városi diáksítábor, amelyről a hivatalban kérhető bővebb információ.