MNB
MNB - 2

Hírek

Tehetséges diákokat köszöntöttek

2017. december 22., 16:46

Tehetségbanketten ismerték el a 2016-17-es tanévben megrendezett Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyek és más országos megmérettetések döntőibe jutott tanulók teljesítményét az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban. Ezt követően egész napos ismeretterjesztő előadásokkal, kísérletekkel, és vetélkedőkkel színesített programsorozatot szerveztek a diákok számára.

Tehetséges diákokat köszöntöttek

Több más előadás mellett Freddietől a Csodák című zenei alkotás is felcsendeült szerda este a bolyaisok tehetségbankettjén, ahol az előző tanév országos tanulmányi versenyein kiemelkedő teljesítményt elért 170 tanulót köszöntötték. Az idei esemény egyfajta kapocs is volt a múlt és a jelen között, hiszen az iskola a gimnáziumi képzés elindításának 25. évfordulóját is ünnepelte.

Ebből az alkalomból Miénkitta tér címmel kiállítást szerveztek a Bolyai Galériában a tanulók által készített épület- és életkép fotókból.

Papp Tibor - igazgató, ELTE Bolyai-iskola
"Ez a 12 évfolyam azt jelenti, hogy egy alapozó 4 évfolyamos alsótagozat után a diákok választhatnak, hogy egy gimnáziumi képzésben vesznek részt, nyilvánvalóan egy kibővített tananyaggal , egy kicsit talán gyorsabb tempóban tudnak tanulni. És vannak, akik fontolva haladók, egy kicsit megalapozott tananyaggal, az általános iskolai tagozaton tudják folytatni tanulmányikat."  

Szokás, hogy a rendezvényre egy olyan szaktekintélyt is meghívnak, akinek emberi magatartása, szakmai elköteleződése példaértékű. A vendég ezúttal Paulisz Boldizsár volt, aki a testvériskola, az alsóbodoki Magyar Tannyelvű Magán-szakközépiskola alapítója és egyben a Magyar Érdemrend tiszti keresztjének kitüntetettje. A két iskola számos sikeres projektet dolgozott ki közösen.

Paulisz Boldizsár - alapító, Magyar Tannyelvű Magán-szakközépiskola
"Idén egy olyan komoly dolgot hoztunk létre, mint pl. Esterházy János múzeuma, ami kimondottan a Bolyai intézmény tanárainak és volt igazgatójának köszönhető. Azt is el kell, hogy mondjam, hogy Esterházy János hazatérésének a kegyhelyét is szintén a Bolyai tanárokkal karöltve, annak idején kezdeményeztük és nyitottuk meg."  

Az országos versenyeken kiváló eredményeket elért tanulókat oklevéllel jutalmazták, míg a kiváló sportteljesítménnyel büszkélkedők emlékéremmel gazdagodtak.

Pénteken tehetségnapot tartottak az intézményben. A tornateremben például játékos vetélkedőket szerveztek a tizedikesek a 6-7. évfolyamos diákoknak. A természettudományi laboratóriumban kémiai kísérleteket mutattak be, míg a tetőtérben a keresztrejtvényfejtő világbajnok, Kresz Károly tartott előadást az érdeklődőknek. Bővült a földszinti büszkeség fal is az előző tanévben kiváló országos tanulmányi eredményeket elért végzős diákok fotóival, akik ma már egyetemisták.