Hírek

Tavaszváró óvodások

2010. április 13., 15:00
Most már biztosan lesz tavasz. Bár a Hótündérek megpróbálták elrejteni a tavaszt hozó virágot, a toronyi óvodások megmentették a falut és ezzel az egész világot a zord tél viszontagságaitól. A hideget a Savaria Egyetemi Központ andragógia szakos hallgatóival űzték messzire. 
Tavaszváró óvodások

"Hírül vettem, hogy a tavasztündérek már gyülekeznek, hogy elinduljanak Toronyba és megszerezzék a tavaszt hozó virágot."

A Hótündéreknek persze mindez nem tetszik. Ők azt szeretnék, ha továbbra is fehér takaró borítaná a falut. Furfanngal meg is szerzik a virágot. A tavasztündérek szerencsére nincsenek egyedül: a falu óvodásai mondókákkal, versekkel, táncokkal segítik őket, hogy újra beköszöntsön a tavasz.

A tavaszváró mesejátékot Csider Sándor irányításával a Savaria Egyetemi Központ végzős andragógia szakos hallgatói írták és adták elő. Olyan tapasztalatokat szerezhetnek az előadások során a diákok, amit később hasznosítani tudnak.

Varga Viktória
"Próbáltunk érthetőek lenni, nagyon sokszor elmagyarázni, hogy mi történik. A legnehezebb talán az volt, hogy reggel kijöttünk Toronyba és alkalmazkodni az egész környezethez, hogy melyik ajtón jövünk be, hogyan oldjuk meg a színpadi szereplést."

Az egyetemi központ tanárai és hallgatói 30 éve járják a falvakat és készítenek egy-egy mesejátékot, szerepet vállalva így a megye közművelődésében.  

Dr. Csider Sándor, docens - Savaria Egyetemi Központ
"Örömmel, jószívvel jövünk a gyerekek közé. Tapasztaljuk azt, hogy ők is a maguk tapasztalatát, szívét adják mindenhez hozzá."

A tavaszt hozó virágot sikerült vissazszerezni, így Toronyban már biztosan beköszönt a tavasz. A hallgatók nemsokára újabb településeken mutatják be mesejátékukat, hogy a telet mindenhonnan végérvényesen száműzzék.