Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Tanuljunk meg tanulni

Adásban volt: 2017. szeptember 27.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Tanuljunk meg tanulni címmel rendezett nemzetközi konferenciát Kőszegen a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara. A rendezvény az Erasmus+ program keretében elnyert projekt eredményeit mutatta be tanároknak, diákoknak, vállalatok HR és tehetség menedzsereinek és minden érdeklődőnek.

A Pannon Egyetem vezette konzorcium olyan innovatív módszerek kidolgozására nyert támogatást az Erasmus+ program keretében, amelyekkel a tanulási készségeket fejleszthetik a felsőoktatásban.

Csizmadia Tibor - szakmai vezető, LELLE
"A projektnek a célja elsődlegesen a tanulás megtanulása volt. Bejönnek a hallgatók, a diákok úgy az egyetemre, hogy nekik az alapvető dolguk, hogy tanuljanak. És ebben a kérdésben nem adunk számukra megfelelő eszköztárat, tehát nem biztosítjuk nekik azt, nem biztosítottuk, hogy ezt a képességet, hogy tanuljanak, ezt ők elsajátítsák, hanem azt mondjuk, hogy tanuljatok, és szabadon hagyjuk őket."

Ezen kíván segíteni a LELLE projekt, mely három lépcsőben segíti a tanulási készségek fejlesztését. Elsőként kidolgoznak egy módszert, amely az egyetemisták tanulási készségét méri fel, majd egy tantervbe illeszthető metódust ennek fejlesztésére. Végül létrehoznak egy különféle eszközöket tartalmazó csomagot, az úgynevezett LELLE KIT-et, amelyet bárhol Európában alkalmazni lehet. A munkában hazai és külföldi partnerek is részt vesznek.

Fehérvölgyi Beáta - fejlesztési dékánhelyettes, projektkoordinátor, Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar
"A partnereink a lengyel Wrocławi Közgazdaságtudományi Egyetem, a holland Open University, az osztrák Best tanácsadó cég és a magyar  Európa Konzorcium Regionális Fejlesztési Nonprofit Kft ami szintén egy tanácsadó cég."

A projekt a tanulási készségek erősítése mellett a problémamegoldás, a saját tanulási módszer megtalálását és a kritikus gondolkodás fejlesztését is célul tűzte ki.

Kővári Edit - oktatási szakértő, LELLE
"Például egy üzleti etika órán keresztül egy etikus dilemmát vázolunk fel a hallgatóknak és ott először lehet egy deduktív vagy induktív módszer. A deduktív az ahogy gondolja úgy oldja meg a feladatot, az is jó, az előbb szóba került, hogy kreatív vagy nem kreatív, ez a kreatív, a másik pedig hogy előbb megtanítunk néhány módszert, hogy hogy kell kritikusan gondolkodni és azt alkalmazza a feladatra."

A projekt keretében tréningeket is szerveztek az oktatóknak, és elkészült egy könyv is, amely az óratervezésben segíti őket.

2017. szeptember 27.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében