Hírek

Tájékoztató a Szent Márton szimfonikus rockpassióról

2016. július 19., 15:50

Csütörtök este fél kilenckor kezdődik a Történelmi Témaparkban a Csikós Attila - Berkes Balázs és Valla Attila szerzőhármas Szent Mártonról szóló szimfonikus rock-passiójának a bemutatója.  Az előadás részleteiről az alkotók tájékoztatták az újságírókat.

Tájékoztató a Szent Márton szimfonikus rockpassióról

„Már Iseumi Játékok zajlottak Varázsfuvola előadás volt Szombathelyen. Kisgyerekként láttam még és óriási élmény volt a Varázsfuvola előadása, valamikor a hatvanas években.”

Puskás Tivadar polgármester emlékidézésével kezdődött az idei Iseumi Játékok sajtótájékoztatója, a Történelmi Témaparkban. A helyszínváltoztatásra az Iseumban látható nagyszabású Szent Márton kiállítás miatt volt szükség. Az előadás a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar közreműködésével, a zöld gyepen, nagy területen zajlik majd. Ez komoly kihívást jelent a rendező, Bagó Bertalan számára csakúgy Szent Márton személyiségének bemutatása.

Bagó Bertalan rendező
„Nagyon boldog voltam, hogy ezzel egyáltalán foglalkozhattam és gondolkozhattam rajta, mert egy olyan szentről beszélünk, aki ugye nem úgy élt, hogy mártírhalált halt, vagy megégették. Hanem csak az életével, egyszerű, nagyon egyszerű, bárki számára elérhető tettei által lett szent. Ez a példaértékű magatartásforma mind a mai napig jó lenne, ha megszállná az emberiséget, az embereket.”

A címszereplő, Zöld Csaba megtisztelő feladatnak, egyben nagy felelősségnek érzi Szent Márton megformálását.

Zöld Csaba színművész
„Rendkívül fontos üzenet, hogy egy ilyen életminőségű, ilyen életvitelű szentnek az életét kvázi reprodukáljuk a színpadon és azt a fajta üzenetet, amit ő képviselt és azt a fajta mentalitást azt megpróbálni átadni a nézőknek, akik megtisztelnek bennünket. hogy végignézik a munkánkat, amit végeztünk.”

A Szent Márton szimfonikus rock-passió premierje csütörtökön este fél kilenckor kezdődik a Témaparkban, ahová ezúttal nem a Thököly, hanem az Aréna utcai kapunk tudnak majd a nézők belépni. Az Iseumi Játékok idei másik bemutatója A sevillai borbély lesz, Káel Csaba rendezésében. Figaro szerepét Szegedi Csaba énekli. A Rossini-operát augusztus 6-án és 7-én láthatja a közönség. A Szent Márton rock-passió előadásaira a Tourinform irodában, míg A sevillai borbélyra a szimfonikus zenekar pénztárában lehet jegyet vásárolni.