Hírek

Szoros Falco győzelem a Kecskemét ellen

2018. december 17., 15:02

Nagy küzdelemben 74:71 arányú győzelmet aratott a Kecskemét gárdája ellen a Falco kosárlabdacsapata. A szombathelyiek a félidőben ugyan már közel 20 ponttal is vezettek, ám a végjátékban kis híján sikerült tetemes előnyüket teljes egészében elherdálniuk.

Szoros Falco győzelem a Kecskemét ellen

Óriási iramban kezdte a Kecskemét elleni hazai mérkőzését a Falco kosárlabdacsapata. Szinte pillanatok alatt elléptek 7:0-ra, nem sokkal később pedig már egy kerek tízessel jártak előrébb. Váradi Benedekék a folytatásban sem igen vettek vissza a tempóból, és így a nagyszünetben már 51:32-re vezettek. Térfélcserét követően azonban teljesen váratlanul hullámvölgybe kerültek a szombathelyiek, emiatt lassan elolvadt az előnyük. A zárónegyed elején már csak egy triplányival voltak beljebb. Szerencsére ennél közelebb már nem tudtak hozzájuk férkőzni a vendégek,így végül ha nehezen is, de 74:71-re nyert a Falco.

Váradi Benedek - csapatkapitány, Falco-Vulcano Energia KC
“Most ez tényleg egy küzdős, harcolós mérkőzés volt, amire én őszintén szólva számítottam is. Én gratulálok a csapatunknak, és megyünk tovább. Az volt a célunk, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést és ez sikerült.”

A mérkőzés gyakorlatilag az első félidőben dőlt el, amikor a Falco nagyon komoly előnyre tett szert. A Kecskemét ugyan a nagyszünet után alaposan felzárkózott, de ez olyan sok energiát emésztett fel, hogy a fordításra Wittmann Krisztiánéknak már nem maradt elég erejük.

Wittmann Krisztián - csapatkapitány, KTE-Duna Aszfalt
“Én úgy gondolom, hogy az első félidőben mindent rosszul csináltunk. Támadásban sok eladott labdánk volt, abból nagyon könnyű losarakat szerzett a Falco. Esetleg, ha nem adtuk el, akkor játszottak egy kettő-kettőt és üres ziccert dobtak állandóan. Igazából az első félidőben semmi sem működött, se támadás, se védekezés.”

A Falco a nagy küzdelemben kiharcolt sikerének köszönhetően feljött a tabella negyedik helyére. Legközelebb közvetlen üldözője, a Jászberény otthonában lép pályára bajnoki mérkőzésen.