Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Szombathelytől délre is megújul a 86-os főút

Adásban volt: 2013. szeptember 13.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Még ebben az évben befejeződik a 86-os út Egyházasrádóc és Körmend közötti szakaszának felújítása. A beruházás 85 százalékos uniós és 15 százalékos hazai forrásból valósul meg. A 86-os út Szombathelytől délre eső szakaszának építési munkálatairól a Megyeházán tartottak sajtótájékoztatót.

A 86-os út Szombathelytől délre eső szakaszán is látványosak az útépítési munkálatok. Körmend és Egyházasrádóc között jelenleg is dolgoznak: 4 és fél kilométeren megerősítik a burkolatot, és lesz egy szakasz, amit kiszélesítenek, így előzni is lehet majd. Az autósok már most új forgalmi rend szerint közlekednek.

Kovács Ferenc megyei útügyi miniszteri biztos
Az elkészült kb. 3 kilométeres útszakaszra terelték át a forgalmat, és az eddig használt útpálya felújítása is elkezdődik. Itt 2x2 sávossá lesz kialakítva az út, és ahol most befejeződik Körmend határában ennek a 2x2 sávos útnak a kiépítettsége, nagyjából onnan fog indulni a Körmendet elkerülő 8-as számú út építése.

Ezen a szakaszon még ebben az évben végeznek a munkákkal, a Szombathelytől Egyházasrádócig tartó 20 kilométer felújítására azonban még várni kell. A környezetvédelmi engedélye ennek a szakasznak is megvan, de a beruházás a tervek szerint csak 2015 után indul.

Kovács Jenő
Rádóc és Szhely között egy 2x1 sávos út fog épülni, de ez új nyomvonalon, magyarul Balogunyomtól megmarad a régi 86-os, ugye nagyon sokan, akik Szhelyre jönnek, azon fognak menni, viszont az átmenő kamionforgalom ezen az új úton tud majd elmenni, Táplán és Szhely között, és majd Zanat keleti részén fogja elérni az M86-osnak a most épülő végét.

Az előkészítés elhúzódásában szerepet játszik, hogy Zala megye a 86-ostól keletre tervezett M9-es megépítését szorgalmazza, ám az feltehetően csak 2020 után épül meg.

Az útfejlesztésekkel kapcsolatos sajtótájékoztatón az is elhangzott: Vas megyében 1,7 milliárd forint központi forrásból 8 alsóbbrendű útszakasz felújítása is elkezdődik. A szakemberek arra is felhívták az autósok figyelmét, hogy a Budapest felé közlekedőknek a következő másfél évben a 86-os helyett érdemesebb a 8-as főutat választani, a csornai elkerülő építése miatt.

2013. szeptember 13.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében