Hírek

Szombathelyre érkezett Magyar Péter országjáró turnéja

2024. április 30., 14:36

Szombathelyre érkezett Magyar Péter országjáró turnéja hétfőn. A Tisztelet és Szabadság Párt európai parlamenti listavezetője a Fő téren tartott fórumot nagyjából 1500 fős tömeg előtt. Főként arról beszélt, mit tenne, ha pártja bizalmat kapna a 2026-ban esedékes országgyűlési választáson.

Szombathelyre érkezett Magyar Péter országjáró turnéja

"Valakinek holnap le kell mondania hivataláról."

Két nap alatt tíz vasi városban járt a NER-ből önként kiiratkozott jogász, a TISZA Párt EP-listavezetője, aki alaposan felkavarta a hazai politika állóvizét. Magyar Péter egy autó platójáról szónokolt a Fő téren összegyűlt tömegnek. Elöljáróban arról beszélt, hogy nagyszülei és édesapja is szombathelyi származású, van tehát kötődése a városhoz. Úgy fogalmazott: legyünk méltók felmenőinkhez.

Magyar Péter - EP-képviselőjelölt, TISZA Párt

"Ne féljünk, merjünk kiállni, és mondjuk ki, hogy ma Magyarországon 2024-ben nincs hova hátrálni."

Viszonylag kevés szó esett a közelgő EP-választásról: megjegyezte, hogy pártja képzett, diplomás, több nyelven beszélő jelölteket állított, továbbá rámutatott, hogy hazánk a 27 uniós tagállam között a második legszegényebb és hivatalosan is a legkorruptabb. Főként arról beszélt, pártja milyen reformokat tervez, ha bizalmat kap a következő országgyűlési választáson. Első dolguk lesz társadalmi szerződést kötni a legkülönfélébb csoportokkal, velük együtt szeretnének kormányozni, hogy minden területet szakértők irányítsanak. Fontos, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Zéró toleranciát hirdetnek a korrupcióval szemben. Egészségügyi, oktatási és környezetvédelmi minisztériumot szerveznek, visszaállítják a tanári pálya becsületét, eltörlik a státusztörvényt, megszüntetik a KLIK-et.

"Magyarország egyetlen esélye, ahogy száz éve Klebelsberg Kunó is megmondta, ha a kiművelt emberfők országa leszünk. Csak a tanulásba érdemes Magyarországon fektetni."

Emelik és inflációkövetővé teszik a családi pótlékot. A külföldre áramlott magyar munkaerő visszacsábítására hazaváró programot hirdetnek. Magyar Péter felhívta a figyelmet a gyermekvédelem hiányosságaira, alulfinanszírozottságára is.

A szónoklatot követően a jelenlévők kérdéseket tehettek fel, a fórum kötetlen beszélgetéssel zárult, sokan éltek is a lehetőséggel.