Hírek

Szombathelyre érkezett a meg nem született gyermekeknek emléket állító vándorszobor

2024. január 16., 22:22

Szombathelyre érkezett a meg nem született gyermekeknek emléket állító vándorszobor. Az alkotás az abortusz és a magzatvesztés fájdalmát átélő édesanyáknak és családjuknak segít a múlt sebeinek feldolgozásában. Január 23-ig látható a Székesegyházban, majd az egyházmegye 11 másik templomában is kiállítják.

Szombathelyre érkezett a meg nem született gyermekeknek emléket állító vándorszobor

„ Hálát adunk minden gyermekért. Minden megfogant emberi életért. Annyi kincs van elrejtve minden emberben. Annyi lehetőség ami előjöhet az életéből. Add, hogy minden megfogant kisgyermek a világra jöhessen. „

Székely János megyéspüspökkel együtt imádkoztak az esti szentmisén megjelent hívek a megfogant, de meg nem született gyermekekért és családjaikért. Évente 42 millió abortuszt hajtanak végre a világon, mondta szentbeszédében a megyéspüspök, az esetek 95%-ában párkapcsolati problémák állnak a háttérben.

Székely János megyéspüspök

“Egyházunk mindig is tanította és vallotta….az ő életét veszik el.”

Martin Hudacek szlovák művész 2010-ben készítette el világhírű alkotását márványból és üvegből, amellyel az abortuszon átesett nők fájdalmára, a megbocsátás és a gyógyulás lehetőségére hívja fel a figyelmet. A szobor egy bűntudatot érző, arcát kezébe rejtő anyát, és már a Mennyországban lévő, meg nem született kislányt ábrázol, aki megbocsátóan fordul az anya felé. Szombathelyen első alkalommal a Székesegyház jobb középső mellékoltára mellett látható a szobor egészen január 23-ig, majd február 21-25. között a Szent Márton-templomban, február 26-tól 29-ig a Brenner-iskolában, március elején pedig a Zárda-templomban is kiállítják. Az alkotás április elejéig az egyházmegyében marad.