Hírek

Szombathelyen tartotta éves találkozóját a magyar, a francia és a német Lions kormányzóság

2016. szeptember 26., 15:51

A nemzetközi szervezetek közös programjában szerepelt a hagyományos ifjúsági zenei verseny is. Ezúttal szaxofontudását mérhette össze a három fellépő, akiket értékes díjakkal jutalmazott a szakmai zsűri.

Szombathelyen tartotta éves találkozóját a magyar, a francia és a német Lions kormányzóság

A  Bartók Teremben lépett színpadra a magyar, a francia és a német fiatal zenész. Szaxofonjukon egy kötelező és egy szabadon választott darabot játszottak.

Magyarországot egy 16 éves hódmezővásárhelyi zeneiskolás képviselte.

Máté Bence
“Köztudott, hogy Franciaország a szaxofonozás hazája, és számomra ez a verseny lehetőség, hogy egy franciával és egy némettel tudok versenyezni”

Minden évben más-más hangszeren mutathatják meg zenei tehetségüket a fiatalok. A verseny szponzora a névadó Peter Aab, egykori német lions tag alapítványa.

Kárászy Szilvia - zongoraművész, művészeti vezető
Természetesen van első, második és harmadik díj, de minden résztvevőt támogatunk vagy hangszervásárlásban vagy tanulmányokban, és ez természetesen mindenkinek nagy örömet okoz. Mindenki nyer, ez a szeretet versenye.”

Lions Clubok Nemzetközi Szövetsége 1917-ben az Egyesült Államokban jött létre. A mozgalom ma 206 országban van jelen, 1 millió tagot 350 ezer tagot számlál, és a világ legnagyobb klub alapon éműködő  jószolgálati szervezete.

Simon Zoltán - kormányzó, Lions Clubok Magyarországi Szövetsége
“A Lions mozgalomban mint nemzetközi szövetségben nagyon fontos a kapcsolatépítés a különböző országok emberei között is, és ennek egyik formája a Tri-Jumelage, francia szóval. Amikor a magyar, francia, német lions klubok között is kapcsolatok, programok jönnek létre.”

A háromoldalú, minden évben más országban megrendezett találkozó, a közös nyári ifjúsági tábor, és zenei verseny is egymás jobb megismerését és a tapasztalatcserét szolgálja a mozgalom tagjai számára.