Hírek

Szombathelyen járt Bánhegyi Adrienn

2015. január 28., 18:36

A Közép-Kelet Európai Rekreációs Társaság szombathelyi csoportja és a Nyugat-magyarországi Egyetem közösen kérte fel egykori hallgatóját, a mára nemzetközileg elismert kötélugrót, Bánhegyi Adriennt egy bemutatóra.

Szombathelyen járt Bánhegyi Adrienn

Megtelt érdeklődőkkel a Savaria Egyetemi Központ aulája hétfőn. A szombathelyi ugróköteles csapat és az ötszörös Európa és háromszoros világbajnok kötélugró, Bánhegyi Adrienn tartott bemutatót. A gyakorlatok közben a közönségnek mesélt életútjáról. Testvérével, Katával még gyerekek voltak, mikor édesapjuk Bánhegyi Attila biztatására elkezdték ezt a sportot.

Bánhegyi Adrienn
“A felvételin egy álláslehetőség volt tulajdonképpen az ugróköteles pozícióra, és ezt a Kata kapta meg, együtt csináltuk a felvételit, ugyhogy ő, ő azóta, ez 9 évvel ezelőtt volt és ő azóta turnézik. Én egyébként nem is számítottam ezután rá, hát 6 év után szóltak, hogy Adrienn van egy másik pozíció, egy szóló ugróköteles műsorszám, New Yorkban, van e kedved, vagy még ugrókötelezel-e egyáltalán?”

Népszerűségük nagyot nőtt annak a videónak köszönhetően, amelyben Adrienn Budapest nevezetességeit ugrálta körbe. Ezt a Magyar Turizmus Zrt külföldi vásárokon használja az ország népszerűsítésére.

A sikeren felbuzdulva a tavalyi braziliai labdarugó világbajnokságon is kötelet ragadtak.

Manapság, ha nem a cirkuszi feladatainak, akkor az egyéni felkéréseknek igyekszik eleget tenni.

Bánhegyi Adrienn
"Az az igazság, hogy  a versenyzést én, én, szinte teljes mértékben abbahagytam, 2006 óta  nem versenyeztem, annyi fellépés volt, annyi meghívást kaptam különböző helyekről, hogy a versenyekre nem volt már idő készülni."

Ez a sportág nemcsak látványos, de rendkívüli állóképességet is igényel. Egykori iskolájában, egy új trükköt is bemutatott. 07:27-07:40 Ami pedig a versenyzést illeti, Adri átadja a stafétabotot az őt követő ugróköteleseknek.