Hírek

Szociális verseny

2016. október 13., 16:35

Szlalom kerekesszékkel, újraélesztési ismeretek, totó a helyes táplálkozásról - egyebek mellett ezek a feladatok is szerepeltek a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete által szervezett versenyen. A Pálos Károly Központ adott helyet a vetélkedésnek, amelyen tíz csapat mérette meg magát.

Szociális verseny

"Megkérhetném, hogy hívjon mentőt megkezdett újraélesztéshez?"

Újraélesztési ismereteikről adtak számot a versengő csapatok. Ambu-babán mutatták be, miként kell a mellkaskompressziókat és a befúvásokat elvégezni, közben szóban is elmondták a reanimáció menetét. A szervezők úgy állították össze a verseny programját, hogy abban a szakmai tudás tesztelése mellett játékos, ügyességi feladatok is szerepeljenek.

Csizmadia Csilla - mentálhigiénés munkatárs, Vasvár
"Nagyobbrészben voltak a táplálkozással kapcsolatos kérdések és a gyakorlati feladatok, ami mindannyiunkhoz közelebb áll, hiszen ezt csináljuk nap mint nap, nem emléketi emberek vagyunk, hanem gyakorlati."

Totót kellett kitölteni, és egészséges táplálkozást népszerűsítő plakátot is készítettek a csapatok.

"Az édes üdítők helyett célszerűbbnek tartjuk a víz, ásványvíz fogyasztását."

Bentlakásos idősotthonok dolgozóiból verbuválódtak a háromfős csapatok. A verseny évek óta hagyomány, mindig a nyertes szervezi meg a következőt. Az ötletgazda egyesület 1997-ben alakult azzal a céllal, hogy a szociális ágazat problémáit feltárja, és megoldási javaslatokat fogalmazzon meg.

Csizmaziáné Hubert Mária - Vas megyei elnök, Szociális Szakdolgozók Egyesülete
"A szociális szakmában dolgozók tudnak játszani, ez nagyon fontos, hogy legyen alkalom a találkozásra. A megye számos területén élünk, dolgozunk, így kevés alkalom adódik, hogy találkozzunk."

Az eredményhirdetés előtt Puskás Tivadar polgármester köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta, Szombathely szociális rendszere példáértékű, ez pedig a benne dolgozók áldozatos munkájának is köszönhető. A versenyt a vasvári Vas Megyei Idősek Otthona egyes számú csapata nyerte, ők vihették haza a vándorkupát.