Hírek

Szociális intézmények sportnapja

2014. szeptember 12., 19:53

Több éves szünet után rendezték meg ismét a Vas megyében működő szociális intézmények sportnapját. A kereken tíz csapat első sorban labdarúgásban mérte össze a tudását, de fakultatív pogram keretében tekében, asztaliteniszben és dartsban is lehetett vetélkedni.

Szociális intézmények sportnapja

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a vasi szociális intézmények sportnapját, melyen kilenc intézmény, valamint a fenntartó csapatai vetélkedhettek egymással. A dolgozókból összeállított együttesek remek hangulatú párharcokat vívtak a pályán, de a rendezvény keretében böven jutott idő a társasági életre is.

Huszár Lilla igazgató, SZGYF Vas Megyei Kirendeltsége
“Első szempont az volt, hogy megismerjék egymást a szociális és gyermekvédelmi főigazgatóság intézményei. A dolgozóknak szerveztünk egy sportnapot, melynek keretében foci és egyéb sportágak kerülnek kipróbálásra. Másik célja pedig az, hogy ösztönözzük a dolgozókat arra, hogy szabadidejükben is sportoljanak és egészségesen éljenek.”

A szociális szférában dolgozók számára minden szempontból fontos a sport, már csak azért is, mert az intézményekben lakók számára ez jelentheti az egyik legjobb, leghasznosabb kikapcsolódási lehetőséget.

Héra Károly igazgató, Acsádi Időskorúak Intézete
“Rendszeresen a lakók számára játékos, sportos vetélkedőket szervezünk. Egymás intézményeit felkeressük. Most például éppen Intaházára készülünk.”

A sportnap gerincét az a focitorna adta, melyen tíz vegyes összetételű együttes lépett pályára. A futball mellett a résztvevőknek volt lehetőségük arra, hogy asztaliteniszben, dartsban és tekében is kipróbálhassák  tudásukat, felkészültségüket.