Hírek

Színházi évadismertető

2019. május 02., 15:14

Liliomfi, Equus, Mirandolina, Terrorizmus - kortárs és klasszikus, szórakoztató és elgondolkodtató darabok is szerepelnek a Weöres Sándor Színház következő évadjának műsorán. Ez derült ki a 2019/2020-as szezont ismertető sajtótájékoztatón.

Színházi évadismertető

Felemásra sikeredett a 2018/19-es színházi szezon: a repertoár nem minden esetben találkozott a közönség igényeivel. Nem volt zenés-táncos előadás, hiányzott a kacagtató műfaj, ugyanakkor több értékes és érdekes előadás született - így értékelte a hamarosan véget érő évadot a színházigazgató. A következő idény műsorát úgy állították össze, hogy igényes, jó színház legyen, reflektáljon az aktuális problémákra, ugyanakkor szórakoztasson, és megfeleljen a közönség elvárásainak.

Jordán Tamás - igazgató, Weöres Sándor Színház
"A következő szezonban igyekszünk kicsit mosolygósabbra csinálni a műsortervet, van benne klasszikus, kortárs magyar és külföldni, lesz benne slágernek számítható előadás mint Zsótér rendezésében az Equus."

Az évadot két külföldi vendégrendező indítja: (1:12) az olasz Luca Cortina a Presznyakov-testvérek Terrorizmus című művét, (1:04) a szlovén Jasa Koceli az 5 fiút állítja színpadra. Mohácsi János a Liliomfit, Réthly Attila az Osztrigás Mici alapján készülő Kis hölgy a Maximból című előadást rendezi. Goldoni Mirandolináját viszi színre Székely Kriszta, a Katona József Színház fiatal tehetsége, aki a közelmúltban szinte berobbant a hazai színházi világba. Középiskolásoknak szóló előadás készül együttműködve az Európai Színházi Konvencióval, amely a düh témakörét járja körül. Az előzetes kutatások alapján a szombathelyi fiatalok körében leginkább az iskola váltja ki ezt az érzést.

Réthly Attila - főrendező, Weöres Sándor Színház
"A mi készülő kortárs darabunk ezzel fog foglalkozni, hogy miért ellensége a tanárnak a diák és diáknak a tanár, és az iskola miért egy utált intézmény. Egy kétrészes osztálytermi színházat fogunk létrehozni, mi magunk igyekszünk elmenni gimnáziumokba."

Ismét Szombathelyen rendez Czukor Balázs és Valló Péter, az idei karneválszínházi előadás pedig Goldoni Két úr szolgája című műve alapján készül. A következő évadban másutt folytatja pályáját a társulatból Hartai Petra, Fekete Linda és Kiss Mari, ugyanakkor érkezik mások mellett Simon Kornél, Lábodi Ádám és Nagy Katica.