Hírek

Szimfonikus programok év végére

2010. november 19., 09:16
Teltházas szombathelyi operaelőadás, bécsi fellépés, karácsonyi és szilveszteri koncert is vár a Savaria Szimfonikus Zenekarra az év hátralévő részében. A zenekar terveiről és az idei eredményekről Mérei Tamás tájékoztatta a sajtó képviselőit.
Szimfonikus programok év végére

Az igazgató elmondta: hatalmas szakmai sikerként értékeli hogy a BBC stábja Szombathelyen, a zenekarral forgatta zenetörténeti filmsorozatának legújabb epizódját, amelyet tavasszal vetítenek majd Angliában. Szintén a szimfonikusok elismerése -mondta -, hogy október elején teltházas koncertet adtak Budapesten, a Művészetek Palotájában. Idén is lesz karácsonyi koncert, amelynek bevételét az iszapkárosultaknak ajánlották fel. Mérei Tamás az évad csúcsának nevezte Bizet:Carmen című operájának szombati  előadását, amelyet Vásáry Tamás vezényletével láthat a közönség. A zenekar decemberben Vásáry Andréval is fellép  a Kongresszusi Központban.

Mérei Tamás - igazgató, Savaria Szimfonikus Zenekar
nyitunk valóban a könnyűzene irányába. Szeretnénk a minőséget tartani, mert ha a terveket nézzük nem hogy szégyenkeznünk kellene, hanem ez kifejezetten kihívás.

A Savaria Szimfonikus Zenekar 40 millió forintos hiánnyal kezdte az évet. Ennek felét a városi és a megyei önkormányzat segítségével már nyáron eltűntették. Mérei Tamás szerint év végére pénzügyileg egyenesbe jöhetnek, köszönhetően a tavaly óta 60%-al megnövekedett jegybevételnek. Az is segít, hogy a művészeti törvény lehetővé teszi, hogy a támogató cégek a társasági adó egy részét címkézhessék művészeti együttesek számára.