Hírek

Szezonnyitó haltelepítés

2019. március 19., 14:30

Szezonnyitó haltelepítés volt a Vas megyei horgászvizekben a hosszú hétvége előtt. Összesen 120 mázsa ponty került a tavakba és egyes folyószakaszokba. A horgászszövetségnek egyre több tagja van, így évről évre nagyobb igényeket kell kiszolgálniuk.

Szezonnyitó haltelepítés

Megkezdődött a szezon a vasi tavakon: a hosszú hétvége előtt ezzel a 6 tartályos járművel két napon keresztül járták a megye álló- és folyóvizeit a Sporthorgász Egyesület vasi szövetségének munkatársai.

Fördős István - halőr, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
“Mindenfajta halat telepítünk. Most jelenleg a tavaszi időszakban ilyenkor háromnyaras pontyokat teszünk bele. Olyan másfél kilótól, 1 kilótól 3, 3 és fél, 4 kilóig vannak. Ezek a közkedvelt nagyobb halak, amit a horgászok szívesen fognak.”

A horgásztóba 5, a csónakázótóba 12 mázsa hal került most, de ezenkívül további 100 mázsa pontyot helyeztek ki a megye horgászvizeibe, köztük az újperinti tóba is.

Fördős István - halőr, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
“2200 forintért a horgászkártyákat ugye megigénylik, legyártájk, és 05.05- másfél-két hónap az átfutás, amíg legyártás után kikerül és kézbevehető. De ez nem akadály, mert mihelyt megvan a horgászkártya igénylése, kap egy regisztrációs számot. És a regisztrációs szám után egyszerre válthat engedélyt, tehát állami jegyet, területi jegyet, és tényleg horgásztagjaink közé jöhetnek.”

Tőponty és tükörponty vegyesen került most a vasi tavakba a marcali víztározóból. A telepítésnek ezzel nincs vége, a kihelyezés húsvét előtt folytatódik.