
“Régen volt a prósza, az én nagymamám még csinált lisztes tészta, amit megpirított, a lisztet forró vízzel felöntött.”
Takács Istvánné sorolja a hagyományos vasi ételeket. Családjának gyakran készít dödöllét vagy birsalma lekvárt is. A tájegységre jellemző receptek közül egyre több merül feledésbe, ezért hívták életre a programot. A felhívásra jelentkező éttermeknek több szempontot is figyelembe kellett venni az ételsor összeállításánál.
Kovács Ferenc – elnök , Vas Megyei Közgyűlés
“Helyi tradíciókat felelevenítő menü sor legyen összeállítva, olyan nyersanyagokat használjanak, amit itt termelnek meg a gazdák, valamint híres helyi személyiséghez, történethez kapcsolódjon.”
Citromos libaleves, zeller gombóccal, vaslapos libamell tejfeles vargányával, almás burgonyapürével, vasi körtekrémmel töltött réteskosár, karamellizált gesztenyével, ebben a belvárosi étteremben ezzel a menüvel várják a vendégeket
Gaál Tibor - szakács, Pannónia Étterem
“A libamellet forró rostlapon 6-8 perc alatt sütjük meg, megforgatjuk, nem szabad teljesen átsütni, ehhez kitűnően alkalmazkodik a vargánya mártás.”
A programban kilenc étterem vesz részt. A menüt mindenütt tájjellegű borokkal öblíthetik le a vendégek. A vasi vendéglők hete vasárnap zárul.





























