Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Szépségek és finomságok

Adásban volt: 2013. augusztus 26.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Mátyás király kedvence, lapótya és langalló is sült hétvégén, hogy elverhessék a karneválozók éhségét. A húsos, krumplis, tésztás finomságokat a legkitűnőbb nedűkkel öblíthették le a történelmi játékokra érkező vendégek.

Repült a körhinta, ínycsiklandó illatok szálltak- és megszámálhatatlan színes portéka kínálta magát a főtéri Öreg Város vásárán.


Újdonságként a vidám forgatag vendége idén a Rábaköz volt. A tájegység népművészeti és kézműveshagyományainak bemutatása mellett  rábaközi  finomságokkal is ismerkedhettek a látogatók.
Nehezebb volt fellelni de érdemes volt meglátogatni a szemerkélő eső elől a Szent Márton látogatóközpont falai közé húzódó kolostorpiacot is,ahol a vendégek olyan ajándéktárgyak közül is válogathattak, amelyeket fogyatékkal élők készítettek.

Jakics Johanna, premontrei nővér,Zsámbék
Én azt gondolom,hogy mindannyiunkban van valamilyen rejtett tehetség és azáltal,hogy ők ezeket a tárgyakat elkészítik,ez a rejtett tehetség  napvilágra jön.

Akár esett,akár fújt sokan látogattak el a karnevál idei új helyszínére, a Zsidó udvarba, ahol Mautner Zsófi gasztroblogger fűszerezte előadásával a jó hangulatot.

Állítólag egy profi sáfrányszüretelőnek egy kiló sáfrányhoz 150 ezer növénynek a bibéje,porzója kell.150ezer-az borzasztó,rettenetes mennyiség!

A világ legdrágább és legkülönlegesebb fűszereiről szóló előadás mellett a helyszínen hagyományos zsidó ételeket is kóstolhattak a látogatók,például a csirkesuarmát.

Lényege hogy egy kicsit pirosnak kell lenni, belül puhának,de mégis egy kicsit roppanósnak!

A Zrínyi Ilona utcai zsidó udvartól alig pár méterre a magyar konyha és a nemes párlatok szerelmesei találkozhattak. A borok utcájában a hazai borvidékek legjelesebb nedűi kínálták magukat-de az erősebb itókák kedvelői is rábukkanhattak kedvenceikre.

Birkás István,vállalkozó
Általában az urak a hagyományos gyümölcsöket kedvelik de nem ritka az sem, ha valaki az édesebb vagy különlegesebb ízt kedveli, a hölgyek általában az alacsonyabb alkoholfokot és a mézesebb ízt kedvelik!

A pálinka és borkedvelők mellett a sörre szomjazók is megtalálhatták számításukat a sörtéren, ahol számos koncert is fokozta a karneváli hangulatot.

2013. augusztus 26.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében