Hírek

Szent Márton-hét az Oladi-iskolában

2018. november 09., 15:41

Szent Márton születésének 1700. évfordulóján egy egész hetet szenteltek a Tours-i püspök emlékének az Oladi-iskolában. Az idén - megtartva a hagyományt - projektnapon elevenítették fel Szombathely híres szülöttének alakját.

Szent Márton-hét az Oladi-iskolában

Verses-zenés műsor keretében idézték meg Szent Márton alakját az Oladi Általános Iskolában. Ezzel kezdődött a projektnap, amit a savariai születésű szent emlékére szervezett az intézmény. Fodor István tankerületi igazgató köszöntőjében arról beszélt, hogy Szent Márton története és tette évszázadok óta megmaradt az emlékezetben.

„Példát ad abban, hogy segíteni jó. Igazából attól ember az ember, hogy közösségben a másikra figyelve él. Attól tudunk igazán boldogok lenni, hogyha tudunk adni a másiknak”

A diákoknak „Szent Márton, a segítő” címmel rajzpályázatot hirdetett az iskola. Többen neveztek alkotásukkal.

Takács Márkó – tanuló, Oladi Általános Iskola
„Azt rajzoltam, hogy egy szegény embernek egy kenyeret átadok, hogy tudjon ő is enni. Ezt szeretném nagyon meg is valósítani”

Az iskolaigazgató elmondta: szeretnék, ha a másikon való segítés része lenne a gyerekek mindennapjainak.

Takács Imréné – intézményvezető, Oladi Általános Iskola
„Ha egy rajzon keresztül elgondolkodik, hogy mit jelent az, hogy Szent Márton, a segítő, hogyan mutatkozik meg ez a mindennapokban, hogy tudok én bármilyen területen segíteni, és ezt a művészet erejével kifejezni, akkor már valamit Szent Márton lelkiségéből továbbítottunk a gyerekek a lelkiségéhez”

A rendhagyó tanítási órákon is Szent Mártonnal ismerkedtek a tanulók: a szent életéről szóló totót töltöttek ki a diákok, a tornateremben liba-váltófutóversenyt is rendeztek.