Hírek

Szennyvizek? Tiszta vizet!

2017. március 21., 15:57

Ezzel a címmel írta ki idén a Vasivíz Zrt. a víz világnapjához kapcsolódó rajz- és fotópályázatát. Az ünnepélyes díjkiosztót a Fedett Uszoda aulájában tartották, ahol a legjobb alkotásokat ki is állították.

Szennyvizek? Tiszta vizet!

A víz világnapja alkalmából a Vasivíz Zrt. idén is kiírta hagyományos rajz- és fotópályázatát.

Kohut Viktor - vezérigazgató Vasivíz Zrt.
„Mindenképpen arra szeretnénk felhívni a mai rendezvényen is a figyelmet, itt a diákoknál, iskolásoknál, a felnőtt fotópályázatot beadóknál, hogy őrizzék a vízkincset, hiszen ahogy az egyik ilyen idézet is tartja, ezt a vízkincset az unokáktól kaptunk kölcsönbe és az a kötelességünk, hogy megőrizzük ennek értékét.”

Szennyvizek? Tiszta vizet! Ez volt az idei pályázat jelmondata.

Bódai Nóra - kommunikációs referens, Vasivíz Zrt.
„Ez egy elég nehéz szlogen volt a gyerekeknek és a fotósoknak is komoly feladatot jelentett, így az idei évben kevesebb pályamű érkezett, mint a korábbi években. A fotósoknál harminchat pályaművet kaptunk, huszonkettő diák és tizennégy felnőtt pályázat érkezett. A diákoknál az idén is több száz alkotás is érkezett a Vasivíz Zrt. központjába.”

Az alsó tagozatosok rajzait a technikai sokszínűség, míg a felsősökét a magas színvonal jellemezte, állapította meg Takács Gábor, a bírálóbizottság elnöke.

A legfiatalabb díjazottat arról kérdeztük, mit rajzolt a pályázatra.

Krancz Bálint  tanuló, Felsőcsatári Általános Iskola
„Vizet, meg padokat, kukákat, és a vízben van a sok szemét.”

A felső tagozatos Dombi Márk szóban is megfogalmazta, hogy miért kell óvni vizeinket.

Dombi Márk tanuló, Szentpéterfai Általános Iskola
„A vízre nagyon kell figyelni. Arra kell figyelni, hogy mi is ez a 3 százalék, ami megvan édesvízből, mi az, ami iható. Ha nem lenne víz, nem tudom, mi lenne itt, mert isszuk, dolgozunk vele, felhasználjuk elemként, mosogatunk vele és még sorolhatnánk.”

Benkő Sándor fotóriporter, a fotópályázat zsűrijének elnöke arról beszélt, hogy a hét évvel ezelőtti és a mostani képek között óriási különbség van színvonal tekintetében, a maiak javára. Ebben a korszerű gépek mellett fontos szerepe van a pályázók újfajta látásmódjának.

A Vasivíznél nemcsak a rajz- és fotópályázat díjazottjait köszöntötték, hanem a cég azon munkatársait is, akik hosszú évtizedek óta dolgoznak azért, hogy tiszta víz folyjon a csapokból.