Hírek

Szemétszedés Herényben

2020. szeptember 21., 22:27

Több mint harminc önkéntes egy kis teherautónyi hulladékot gyűjtött össze a Kámon-Herényi városrészen. A szemétszedő akciót a Vigyázzunk együtt Szombathelyre! keretében szervezték meg.

Szemétszedés Herényben

“A járványügyi helyzetre tekintettel megkérek mindenkit, hogy a kellő távolságot tartsuk meg egymástól!”

A járványügyi felhívással indult az önkéntesek szemétszedő akciója, amely a Vigyázzunk együtt Szombathelyre! keretében zajlott. Szombaton reggel gyülekezett az önkéntes csapat. (06:24)Rózsika aktívan vesz a herényi városrészen szervezett programokban, számára természetes volt, hogy a szemétgyűjtésre is jelentkezik

Karvalics Lászlóné
“Minden programon, amire csak van időm, részt veszek, és úgy gondoltam, nemcsak a szórakozásban kell részt venni, hanem a munkában is, és örültem a Horváth Gábor képviselő úr felhívásának, hogy tegyük rendbe a környékünket, és én ezért vagyok most itt.”

Eszközöket a város adott a szemétszedéshez.

“Ott van kesztyű abban a másikban!”

Az egyre növekvő csoport egy nagy kört tett meg a Kámon-Herényi városrészen.

Horváth Gábor - önkormányzati képviselő
“Itt a herényi Béke téren kezdjük meg ezt a munkát, utána tíz órakor folytatás a Nefelejcs utcai játszótéren, bekapcsolódott a Herényi Kulturális és Sportegyesület, több közéleti személy is fog jönni, mind a megyei közgyűlésből, meg a helyi közgyűlésből is, úgyhogy egységben az erő!”

Szemléletváltásra van szükség, ehhez a közéleti szereplőknek példát kell mutatnia - tette hozzá a körzet képviselője.

Szekér Tamás - elnök - Herényi Kulturális és Sportegyesület
“Páran, 8-10-en jöttünk ide össze, de majd lesznek a Tulipán utcában is, van, aki később tud jönni, tíz órára, van, aki 11 órára, sajnos van szemét és lesz egészen egy óráig feladata azoknak az embereknek, akik jönnek.”

Több mint harmincan több mint harminc zsák hulladékot szedtek össze. A szelektív szigeteket lomtalanító helyként használják Herényben, itt nagyobb figyelmet fordítottak a munkára az önkéntesek. A közösség megegyezett abban, hogy a programnak a későbbiekben lesz folytatása.