Hírek

Székelykáposzta és tarhonyáshús is került a tányérakba a Mindenki karácsonyán

2023. december 22., 18:53

Székelykáposzta és tarhonyáshús is került a tányérakba a Mindenki karácsonyán. A szeretetvendégség előtt pedig zenés műsorral kedveskedett a Szombathelyi Egyházmegye. Az egész egyházmegyéből érkeztek a karitász által felkarolt családok a székesegyházba.

Székelykáposzta és tarhonyáshús is került a tányérakba a Mindenki karácsonyán

Pásztorok, pásztorok örvendezve… Betlehembe.

A lovászi iskola énekkara is ünnepi műsorral érkezett a székesegyházba a Mindenki karácsonyára. Zajkról a roma nemzetiségi csoport beás cigány nyelvű romakarácsonyt hozott.

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász által felkarolt családoknak szólt a karácsonyi műsor az ünneplőbe öltöztetett székesegyházban.

A karácsony üzenete az, hogy mindenki fontos – erről beszélt a megyéspüspök.

Székely János megyéspüspök, Szombathelyi Egyházmegye

A mi ajándékaink csak meghosszabbításai ennek a nagy ajándéknak, a családi, boldog, együtt töltött idő túlcsordulása ennek a nagy a szeretetnek.

A gyümölcsből és édességből összeállított csomagokat a megyéspüspök személyesen osztotta ki a rendezvény résztvevőinek, akiket aztán a székesegyház előtt felállított sátorban vártak meleg étellel. Az ételosztásban személyesen részt vett a megyéspüspök . Az idei Mindenki karácsonyát számos támogató segítette, köztük a szombathelyi önkormányzat.

Tuczainé Régvári Marietta igazgató, Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

Igyekszünk mindenkit megvendégelni és örülünk annak, hogy a mai ebédet is nagyon sok vállalkozó, nagyon sok magánember ajánlotta fel, és ez hozzájárul ahhoz, hogy karácsonykor tegyük a jót, tegyük a szépet, ki ezzel, ki azzal, ki amazzal.

Kőszegtől Sárváron át Zalaegerszegig az egyházmegye minden pontjáról érkeztek a Mindenki karácsonyára, amely ősi szokás nyomán szól a rászorulók megvendégeléséről, a találkozás öröméről.

Székely János megyéspüspök, Szombathelyi Egyházmegye

Karácsonynak a hangja szelíd hang, látszólag a betlehemi gyermek erőtlen, és mégis, ez a hang erősebb, mint az annyira fájdalmas ágyúdörgés, a háborúk, az emberiségnek a sok-sok feszültsége. Ahogy a gyertya lángja nagyobb fényesség, mint amit a reklámok vagy a fényszórók adni tudnak. Ezt éljük át ma is, ezt a belső különleges fényességet és erőt, amely Jézusból árad.

A székesegyház előtt felállított sátorban mintegy félezer rászorulót láttak vendégül december 21-én.