Hírek

Százmilliós fejlesztés az Illés Akadémián

2015. február 18., 18:57

Több mint százmillió forintból nyár közepére új fogadóépülettel és öltözőkkel bővül az Illés Akadémia. A fejlesztés az Integrált Városfejlesztési Stratégia harmadik részének egyik programeleme. A beruházásnak köszönhetően jelentősen javulnak a sportolás feltételei a centrumban.

Százmilliós fejlesztés az Illés Akadémián

2007-ben 33 gyerekkel kezdte meg működését az Illés Akadémia, amely az utóbbi években a hazai labdarúgó utánpótlás-nevelés egyik központjává vált. Ma már 12 csapat közel háromszáz játékosa használja rendszeresen a pályákat, létesítményeket.

A megnövekedett létszám indokolta az öltözőépület bővítését, amely 80 százalékban állami forrásból, 20 százalékban magánerőből valósul meg. 2015 az építés éve Szombathelyen - mondta el Puskás Tivadar polgármester.

"Számos olyan beruházás, köztük kiemelten sportberuházás lesz az idén, amely megvalósul."

Mintegy 600 négyzetméteren négy csapat- és egy edzői öltöző, irodák, valamint közösségi tér készül el, gépészeti, villamossági felújítást végeznek, hőszigetelnek és cserélik a tetőt. 15 új parkolót is kialakítanak.

Illés Béla - ügyvezető, Halmill Kft.
"Óriási logisztikai szervezés kell a csapatainknak, egy öltözőben három csapatunk öltözik,  nem könnyű megoldani az edzések beosztását. A gyerekek komfortérzete sem mindegy, hogy milyen körülmények között tudnak az edzésre készülni."

A beruházásnak köszönhetően javulnak a sportolás feltételei.

Koczka Tibor - alpolgármester
"Csak úgy tudjuk a fiatalokat megnyerni a sportnak, ha olyan körülmények biztosítunk, ahol korszerű, modern körülmények között sportolhatnak, fürödhetnek sportolás után, illetve olyan sportlétesítményeket hozunk létre, ahová szívesen elmennek."

A beruházás a több mint 750 millió forintból megvalósuló IVS3 program egyik eleme. Ennek keretében újul meg többek között a Csónakázó-tó környéke és a Mesevár Óvoda. Már körvonalazódik a fejlesztési program negyedik felvonása is.

Illés Károly - alpolgármester
"Amit célul tűztünk ki, hogy körbejárható legyen a kistó egy stégre telepített sétánnyal, a múzeumfalu is érintett, valamint a sportligetnél új pályák kialakítása is szerepel benne."

A munkaterület jelképes átadását követően a jelenlévők közösen aláírtak egy futball labdát. Jövőre további fejlesztés várható: mintegy 2,5 milliárd forintból hat új futballpálya épül az akadémián, amely már nyugat-európai színvonalat jelent.