Hírek

Számos érdeklődőt vonzott a családi futballhétvége

2011. szeptember 05., 17:24

Két napra műfüves focipályává alakult a Fő tér egy része, ahol egész napos sportrendezvényekkel várták a város lakóit. Szombat délelőtt az általános iskolák alsó tagozatos diákjai mérhették össze tudásukat a futballpályán, délután pedig a Haladás öregfiúk és az önkormányzat csapatának barátságos mérkőzését láthatta a közönség.

Számos érdeklődőt vonzott a családi futballhétvége

A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola még tavaly nyert el másfél millió forintot egy az EON által meghirdetett pályázaton, melynek célja, hogy a családok közelebb kerüljenek a sport világához. A nyitórendezvényen Vincze Ottó volt labdarúgó válogatott indította el a kezdőrúgást.

Vincze Ottó - volt válogatott labdarúgó
"Én azt gondolom, hogy elsősorban azért fontos hogy mozogjunk, mert mint mondtuk, a sport is a kultúra része, és ezt kell erősíteni itt Magyarországon a gyerekekben. Látjuk azt, hogy a gyerekek egyre kevesebbet sportolnak, és most teljesen mindegy, hogy milyen sportról beszélünk és ezért újra meg kell nyerni elsősorban a szülőket."

Épp ezért esett a szervezők választása a Fő téri helyszínre, ahol egy 20x40 méteres pályán egész nap mérkőzéseket láthattak az érdeklődők.

Németh Zsolt ügyvezető igazgató, Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola
"Elsősorban a legkisebbekre gondoltunk, az alsó tagozatosokra, akik itt 2 napon keresztül pattogtatják majd a labdát. Elsősorban szombathelyi gyerekekről van szó természetesen, illetve különféle színesítő programokat is iktattunk a rendezvénybe, hogy mindenki részese lehessen."

A gyerekfoci mellett profi sportolók barátságos mérkőzéseit láthatta a közönség. Vasárnap pedig a családokat várták labdás sor- és váltóversenyekkel.