Hírek

Szakmai nap a Teleki Blanka Szakképző Iskolában harmadik alkalommal

2011. november 16., 19:21

Fodrász-, kozmetikus-, szabó- és fogtechnikus tanulók versenyeztek egymással a legjobb helyezésekért. Bár idén kevesebben neveztek, így is erős mezőny jött össze. Az intézmény idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját.

Szakmai nap a Teleki Blanka Szakképző Iskolában harmadik alkalommal

Szépségszalonná alakult ma a Teleki iskola aulája. A fodrászok klasszikus és modern stílusban is alkothattak: többek között Marcell-hullámot, kontyot és divatfrizurát készítettek. Mesterfodrászokból álló zsűri értékelte az elkészült kreációkat.

Szmolekné Horváth Szilvia - fodrászmester
"A kreativitás a legfontosabb, amit nézünk. A színek, a festés technikája, itt a fantázia szabadon szárnyalhat."

Abonyi Emília - fodrászmester
"Ez most a diákok kedvére lett ez a versenyszám megalkotva, ezt ők kérték. Egy teljesen mai, de egy kicsit az utcai viselettől elrugaszkodott, mai divatot követő frizurát fognak megalkotni a gyerekek."

A kozmetikus tanulók őszi sminket készítettek.

Kiss Fanni - tanuló, Teleki-iskola
"Az alapozáson múlik sok, meg a színkombináción, a száj kidolgozáson. Inkább a részletek, nem a nagy dolgok számítanak, egy halvány smink is lehet szép, ha jól van elkészítve."

Az iskola három éve szervez versenyt az itt tanulható szakmákban az egyes évfolyamok számára a megyei iparkamara és a Savaria TISZK támogatásával.

Birosz Pál - gyakorlati oktatásvezető
"A legfontosabb, hogy egymás között megnézzék, hogy mit tudnak, hiszen osztályon belül versenyeznek. Megméressék, összehasonlítsák magukat, és gyakorolják a szakmájukat ne csak a gyakorlati helyen és az órán, hanem más formában is."

A programot mindig a pályaválasztási szezonra időzítik, így az általános iskolás diákok is megismerhetik az itteni képzéseket. Tavaly többen neveztek, idén a fogtechnikusok versenyében például csak heten indultak el. Pedig a szakma népszerű, a Telekiben közel negyvenen tanulják.

Tüskés Norbert - fogtechnikus mester
"Nagy a konkurenciaharc, telített a szakma, csak a legjobbak - akiknek az elméleti és gyakorlati tudásuk is megvan - tudnak megmaradni a szakmában."

"Három sérültünk van, az egyik valószínűleg eszméletlen."

Az egészségügyi fakultációsok versenyének szünetében az Ifjúsági Vöröskeresztesek tartottak elsősegélynyújtási bemutatót, többféle kiállítás és divatbemutató is szerepelt a programban.