Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Sporthorgász küldöttgyűlés

Adásban volt: 2018. május 15.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Újabb öt évig Seregi Miklós vezetheti elnökként a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségét – erről határoztak a hétvégi, jubileumi küldöttgyűlés résztvevői Vaskeresztesen. Beszámoló hangzott el a tavalyi év eredményeiről, az idei tervekről, és elismerések átadására is sor került.

Játszótér, pihenőhelyek, új horgászállások és rendezettebb utak - pályázati támogatással nyolc horgászvíz környezete újul meg a megyében, hogy a családok komfortosabb körülmények között tölthessék el a szabadidejüket. Ez volt az elmúlt időszak egyik legnagyobb eredménye a szövetség életében, azon túl, hogy a regisztrált horgászok létszáma is jelentősen nőtt.

Puskás Norbert – ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
„Napjainkra már 8 és félezer horgász van a szövetség keretei között, öt év alatt sikerült megduplázni a létszámot. Vele párhuzamosan sikerült megvalósítani a turisztikai fejlesztéseket, amelynek már kézzel fogható eredményei vannak a vízpartokon.”

A küldöttgyűlésen elfogadták a tavalyi évről szóló beszámolót, az idei munka- és programtervet, valamint a költségvetést. Elismerések átadására is sor került. A vasi sporthorgászat szolgálatáért, és a turisztikai fejlesztések megvalósítása érdekében végzett munkájáért Puskás Norbert átvehette a Vas Megyei Közgyűlés Elnöki emlékérmét Majthényi Lászlótól. Vas Megye Horgászatáért kitüntetésben részesült Sipos Károly halászati őr, Pukler Ferenc, a rábapatyi horgászegyesület tagja, és Kálmán Elek, aki a kerkafalvi horgásztó létrehozásában vállalt kulcsszerepet.

Kálmán Elek – alapító, Kerkafalvi HE
„28-an indítottuk a horgászegyesületet, amikor csatlakoztunk a vasi szövetséghez. Egy kietlen terület volt a tópart, egy árvízédelmi rendszer töltési anyagát szedték ki, egy 5,5 hektáros tó keletkezett, és abból csináltunk egy horgászvizet.”

A küldöttek újabb öt évre Seregi Miklóst választották a szövetség elnökévé, aki legfőbb céljaként a pályázati forrásokból történő további fejlesztéseket, a horgászok megtartását és minőségi kiszolgálását fogalmazta meg.

Seregi Miklós – elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
„Nekünk ki kell szolgálni a finomszerelékes, a bojlis, a pergető horgászt, nekünk abba az irányba kell elmennünk, hogy minden horgászt ki tudjunk szolgálni, specializálódni kell a különböző horgásztevékenységekre.”

A szövetség épp a küldöttgyűlés időpontjában ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját, hiszen a szervezet bejegyzése 1993. május 13-án történt. A hivatalos jubileumi rendezvényt július 14-én, a Pinka-völgyi Halas Nap keretében tartják meg.

2018. május 15.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében