Hírek

Sima vereséget szenvedtek a Haladás női röplabdásai a Nyíregyházától

2019. március 06., 15:37

Az Extraliga alapszakaszában utolsó alkalommal lépett pályára a Haladás női röplabdacsapata. A szombathelyiek hazai környezetben kaptak ki 3:0 arányban a bajnoki címre törő Nyíregyháza együttesétől.

Sima vereséget szenvedtek a Haladás női röplabdásai a Nyíregyházától

Az Extraliga 20. fordulójából előrehozott mérkőzésen a csoport hatodik, utolsó helyén álló Haladás a friss kupagyőztes Nyíregyháza csapatát fogadta. A találkozó toronymagas esélyese a vendég együttes volt, mely ennek megfelelően is kezdte a derbit. Vargáék nagyon gyorsan 25:15-re megnyerték az első szettet. A második játszma viszont már jóval nagyobb küzdelmet hozott. A szombathelyieknek 25:24-es állásnál szettlabdájuk is volt, ám ezt sajnos nem sikerült kihasználniuk és végül 27:25-re ezt a felvonást is elveszítették. A harmadik játszmának viszont csak az eleje volt szoros: 9:8-nál még a Haladás járt előrébb, ám később a vendégek fordítottak és 25:16-ra ezt a szettet is megnyerték. Így a találkozón a papírformának megfelelően 3:0 arányban diadalmaskodtak. A szombathelyiek számára ennek ellenére is rendkívül bíztató lehet, a második szettben mutatott játékuk.

Mucsi Péter - vezetőedző, Hungast-Haladás
“Annak örülök, hogy a cserék ott lendíteni tudtak a játékunkon. Ott a végjátékban is partiban voltunk. Apró nüanszokon múlott, hogy azt a szettet nem sikerült megnyernünk. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy mi Nyíregyháza szintű csapat vagyunk, de próbálunk az lenni és próbájuk a játékunkat csiszolni. A második szett már mutatott olyan erényeket, melyeket én szeretnék látni a pályán. Ennek igazán örülök.”

A Nyíregyháza csapata a kötelező győzelem elvárásával érkezett Szombathelyre. Ennek megfelelően annyit adtak ki magukból, amennyi a magabiztos sikerhez kellett. Varga Elizabeték fejben már bizonyára az éllovas Vasas elleni csütörtöki összecsapásra készültek.

Varga Elizabet - röplabdázó, Fatum-Nyíregyháza
“Én úgy érzem, hogy mindenki azért igyekezett, hogy minél kevesebbet hibázzon és, hogy játszuk a saját játékunkat és azt próbáljuk ráerőltetni az ellenfélre.  A Vasas egy nagyon erős ellenfél és nagyon készülünk már rájuk.”

A szombathelyiek ezzel a mérkőzéssel zárták az Extraliga alapszakaszát. Mucsi Péter együttese a csoport hatodik helyén végzett, így a Jászberény együttesével együtt a folytatásban a legjobb NB I-es gárdákkal találkozik majd. A tét pedig az Extraligában maradás lesz.