Hírek

Sikeres az óvodai angoloktatás

2010. május 06., 15:45
Az óvodai angoloktatás első évét értékelték csütörtökön a Kőrösi óvodában. A szombathelyi önkormányzat támogatásával tavaly ősszel kezdődött el az a nyelvprogram, amelynek keretében 600 óvodás ismerkedhetett az angol és a német nyelvvel.
Sikeres az óvodai angoloktatás

A Kőrösi óvodában is egész évben nagy sikere volt az oviangol programnak. Az óvodapedagógusok három csoportban foglalkoznak a gyerekekkel. Az oktatásban részt vevő óvónők korábban továbbképzéseken vettek részt, az órákat pedig pontosan kidolgozott oktatási terv szerint vezetik.

Horváth Edéné - munkaközösség-vezető, Kőrösi Óvoda
"A gyerekek is élvezik, az óvónők is. Ez a fontos hogy meglegyen a motiváltság, hogy erre a heti fél órára a gyerekek boldogok."

A város eddig mintegy 20 millió forinttal támogatta a kezdeményezést. Czeglédy Csaba alpolgármester azt mondja, voltak ugyan aggályaik, de a fogadtatás minden várakozást felülmúlt a szülők és a gyerekek részéről is.

Dr. Czeglédy Csaba - alpolgármester
"Mivel tudjuk, hogy a szombathelyi óvodapedagógusok nagyon jók, azért biztosak voltunk benne, hogy a lehető legjobb oktatást fogják nyújtani a gyerekeknek. Maximálisan bevált az az elképzelés, hogy játékos formában tanítsuk az angol nyelvet."

A Kőrösi óvodában reggel nyílt kiállítás, amelyen az óvónők által készített oktatási segédanyagokat mutatják be. A pedagógusok szerint ezekkel a bábukkal, figurákkal lehet életszerűvé tenni a nyelvoktatást az óvodások szánára.

Az óvodai nyelvoktatást a város 18 intézményében vezették be tavaly szeptemberben. Az oktatási szakemberek szerint fontos lenne, hogy a gyerekek az iskola első osztályában is folytathassák az ismerkedést az idegen nyelvekkel. Erről már folynak az egyeztetések az iskolákkal.